Villeneuve denkt dat Pérez moet uitkijken met Ricciardo: '2023 heel belangrijk voor hem' Formule 1
Formule 1

Villeneuve denkt dat Pérez moet uitkijken met Ricciardo: '2023 heel belangrijk voor hem'

Villeneuve denkt dat Pérez moet uitkijken met Ricciardo: '2023 heel belangrijk voor hem'

In zijn column bespreekt Jacques Villeneuve de laatste Grand Prix van het seizoen. De Canadees zag hoe Ferrari strategisch beter voor de dag kwam dan Red Bull, en zo Charles Leclerc aan de tweede plaats in het kampioenschap hielp. Voor komend seizoen verwacht de analist vooral veel van Lewis Hamilton, van wie hij verwacht dat hij getergd is na afgelopen seizoen.

Op Formule1.nl laat Villeneuve weten dat in zijn ogen Ferrari de zaken goed voor elkaar had in Abu Dhabi. 'Ferrari maakte de juiste keuze, Pérez had de tweede plek stevig in handen. De beslissing voor een éénstopper pakte goed uit voor Leclerc. Gezien de verhoudingen was dit niet het juiste gevecht, Leclerc had natuurlijk om de titel moeten vechten met Verstappen. Hij heeft teveel punten verloren door eigen fouten en die van het team', zo benadrukt de Canadees wel dat de coureur eigenlijk met de andere Red Bull had moeten strijden.

De tegenstander van Leclerc, Sergio Pérez, kende een erg wisselvallig seizoen in de ogen van de voormalig F1-coureur. 'Pérez was in het begin van het seizoen sterk, daarna vond ik hem onzichtbaar. In de laatste races leefde hij weer op en was competitief. Maar over het jaar als geheel, had hij wel beter gekund. 2023 wordt belangrijk voor hem', zo denkt Villeneuve, die benadrukt dat Red Bull nu met Daniel Ricciardo achter de hand een optie heeft wanneer Pérez niet presteert.

Beste Hamilton te zien volgend jaar

Nu het 2022-seizoen erop zit, kijkt de Canadees alvast vooruit naar komend jaar. Hij verwacht een sterke Hamilton, beter dan we ooit hebben gezien, doordat hij tot op het bot gemotiveerd zal zijn na een teleurstellend jaar. 'Volgend jaar verwacht ik veel van Lewis Hamilton, we gaan de beste Lewis zien. Hij is het seizoen geëindigd zonder poleposition en overwining. Dat zal iets met hem doen, denk ik. En dan wordt het leuk, Mercedes is in staat geweest te verbeteren. Dat hebben we in Brazilië gezien.'

Bekijk hier de beste wedtips voor het WK voetbal! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws