Hülkenberg zette zelf eerste stap voor terugkeer in F1: 'Hoofdstuk was nog niet afgesloten' Formule 1
Formule 1

Hülkenberg zette zelf eerste stap voor terugkeer in F1: 'Hoofdstuk was nog niet afgesloten'

Hülkenberg zette zelf eerste stap voor terugkeer in F1: 'Hoofdstuk was nog niet afgesloten'

Nico Hülkenberg geeft aan dat hij zelf de stap zette om in gesprek te gaan met het team van Haas. De coureur voelde dat hij weer een permanent stoeltje wilde in de Formule 1, waardoor hij besloot de teambaas van de Amerikaanse renstal, Günther Steiner, op te bellen. Voor de Grand Prix van Brazilië werd bekendgemaakt dat Hülkenberg het stoeltje zou krijgen en dat Mick Schumacher dus plaats moet maken. Deze week zal de rijder voor het eerst kennismaken met de Haas-bolide.

Na het 2019-seizoen moest Hülkenberg vertrekken bij het team van Renault. Na enkele invalbeurten bij het team van Aston Martin wist de coureur zeker dat hij wilde terugkeren in de Formule 1. 'Ik belde teambaas Steiner in de zomer', vertelt Hülkenberg bij Speedweek. 'Ik voelde van binnen het vuur weer branden dat ik terug op de grid wilde zijn, in de Formule 1, het hoogst haalbare in de autosport. Ik was mijn stoeltje natuurlijk kwijt, maar dat gold niet voor mijn liefde voor de sport. Ik wist altijd al dat dit hoofdstuk nog niet voorbij was.'

Bij Haas gaat Hülkenberg landgenoot Schumacher vervangen. De Amerikaanse renstal kende enkele lastige jaren en met de ervaring van Hülkenberg hoopt Haas een stap vooruit te kunnen zetten. 'Het is een team met potentie. Vooral 2021 was natuurlijk geen goed seizoen, maar het team heeft haar middelen ingezet om zich te focussen op 2022. Ik denk dat we als team beter kunnen doen volgend jaar. Haas heeft nu wat consistentie en veel input nodig om de auto te blijven ontwikkelen.'

Hülkenberg kijkt uit naar test met Haas

Deze week zal Hülkenberg voor het eerst in de Haas-bolide stappen. De coureurs gaan nog twee dagen testen en dat geeft de coureur de kans om alvast te wennen. 'Ik kan heel veel werk verrichten tijdens de test. Ik wil vooral het gevoel krijgen in de auto en kijken waar deze verbeterd kan worden. Het aanpassen zal dan ook wel de grootste uitdaging zijn, want de laatste keer dat ik in een Formule 1-auto zat, was tijdens de test na de Grand Prix van Hongarije', aldus Hülkenberg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws