Ferrari dwong Pérez tot tweestopper in Abu Dhabi: 'Dat hebben we perfect gedaan' Formule 1
Formule 1

Ferrari dwong Pérez tot tweestopper in Abu Dhabi: 'Dat hebben we perfect gedaan'

Ferrari dwong Pérez tot tweestopper in Abu Dhabi: 'Dat hebben we perfect gedaan'

Charles Leclerc prijst Ferrari voor het uitvoeren van een goede strategie tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi. Red Bull Racing-coureur Sergio Pérez heeft twee keer gepit voor nieuwe banden en de Monegask slechts één keer. Richting het einde werd het nog even spannend, maar Leclerc wist de Mexicaan voor te blijven, waardoor de Ferrari-coureur de tweede positie in het kampioenschap kon vasthouden.

Ferrari deed in ronde 33 even alsof Leclerc of Carlos Sainz binnen zou komen voor een tweede pitstop. 'Het plan was altijd al om een ​​éénstopper te doen', begint de 25-jarige tevreden, geciteerd door RaceFans. Toch kwam Pérez wel binnen voor een derde setje banden. 'We zijn erin geslaagd om ze te dwingen om twee stops te maken.'

Tijdens de eerste stint wilde Leclerc vooral zijn banden sparen. 'Op de mediums probeer je natuurlijk het eerste deel van de race niet te veel te vechten', vervolgt hij. 'Maar in de eerste paar ronden was Lewis duidelijk heel dichtbij. Daarna weet ik niet wat er gebeurde, ik denk dat hij de positie terug moest geven aan Carlos. Toen kon ik op dat moment mijn banden een beetje beter beheersen. Het gaf me een beetje ademruimte. En vanaf dat moment denk ik dat we het geweldig hebben gedaan', is Leclerc trots.

Leclerc: 'We wilden Pérez iets anders laten doen en dat hebben we perfect gedaan'

In ronde 22 kwam de Monegask binnen voor de harde band. Met nog 36 ronden te gaan, werd het het laatste deel van de race nog best spannend, want Pérez naderde op nieuwere banden. 'Het was echt lastig', verklaart Leclerc. 'Ook al hebben we echt heel goed management gehad, is het toch lastig. Als je aan het einde van de race komt, begint het blokkeren van de voorkant een probleem te worden, dus het was heel gemakkelijk om een ​​fout te maken. Maar uiteindelijk hielden we alles onder controle en wisten we Checo achter ons te houden', verklaart de vijfvoudig racewinnaar.

'Ik denk nog steeds niet dat we het tempo van de Red Bulls hebben, en vanaf het begin was ons doel om te proberen Checo iets anders te laten doen, wat we perfect hebben gedaan', zegt Leclerc blij. 'En nogmaals, met een geweldig bandenbeheer hebben we een éénstopper gemaakt, wat ons uiteindelijk de tweede plaats opleverde', eindigt de Ferrari-coureur.

Bekijk hier de beste wedtips voor het WK voetbal! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws