Leclerc steekt hand ook in eigen boezem: 'Had soms minder kunnen pushen' Formule 1
Formule 1

Leclerc steekt hand ook in eigen boezem: 'Had soms minder kunnen pushen'

Leclerc steekt hand ook in eigen boezem: 'Had soms minder kunnen pushen'

Charles Leclerc steekt zijn hand ook in eigen boezem voor het mislopen van de wereldtitel in 2022. Het is vaak gegaan over hoe Ferrari fouten maakte met onder meer de strategie en betrouwbaarheidproblemen kende. Leclerc kijkt echter ook naar zichzelf en ziet waar hij fouten heeft gemaakt.

'Nou ja, ik had bij sommige gelegenheden, zoals in Frankrijk, in ieder geval minder kunnen pushen', geeft de Monegask eerlijk toe tijdens de persconferentie na afloop van de Grand Prix van Abu Dhabi. 'Maar ik denk dat er de eerste paar jaar altijd een specifiek gebied was waar ik me op concentreerde, omdat ik wist dat het een zwak punt was', wijst de 25-jarige naar zijn ontwikkeling.

Leclerc zit nu al vijf jaar in de Formule 1. 'En het gaat nu meer om de details begrijpen en zo vaak mogelijk op honderd procent te zitten', vertelt de Monegask. 'Dus ja, dit is waar ik me volgend jaar op zal concentreren, om te proberen op honderd procent te zitten. En dan heb ik er alle vertrouwen in dat wanneer ik op honderd procent zit, ik écht goed ben.'

Leclerc gaat samen met Verstappen 'niets doen'

Voor de aankomende winterstop wil Leclerc, die dit seizoen afsluit als tweede in de WK-stand, uitrusten. Hij zegt hetzelfde te willen doen als Max Verstappen, namelijk niets. 'Ik probeer zo min mogelijk dingen te doen. Het is duidelijk een lang seizoen en volgend jaar wordt het nog langer. Dus ja, ik ontspan gewoon met familie en vrienden', besluit Leclerc zijn verhaal en jaar.

Bekijk hier de beste wedtips voor het WK voetbal! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws