Volgende bijzondere statistiek lonkt voor Verstappen: 'Laat zien hoe dominant hij en Red Bull zijn' Formule 1
Formule 1

Volgende bijzondere statistiek lonkt voor Verstappen: 'Laat zien hoe dominant hij en Red Bull zijn'

Volgende bijzondere statistiek lonkt voor Verstappen: 'Laat zien hoe dominant hij en Red Bull zijn'

Max Verstappen heeft in de afgelopen seizoenen al flink wat F1-records op zijn naam gezet, maar na zijn volgende dominante zege op het Jeddah Corniche Circuit ziet BBC-journalist Andrew Benson weer een indrukwekkende statistiek dichterbij komen voor de Red Bull Racing-coureur. En deze kan over vijf races mogelijk al werkelijkheid worden.

De dominantie van Verstappen lijkt de afgelopen anderhalf jaar nauwelijks grenzen te kennen. De 26-jarige Nederlander rijgt de overwinningen aaneen en breekt record na record. In 2023 reed de Limburger onder meer het record van Sebastian Vettel, die in 2013 negen achtereenvolgende zeges wist te behalen, uit de boeken. In Monza greep Verstappen zijn tiende zege op een rij en dit record zou volgens velen nog lastig te breken zijn.

Iets meer dan een half jaar later kan Verstappen zijn eigen record bij de derde Grand Prix van 2024 in Australië echter alweer evenaren. Met zijn 56ste zege bracht de drievoudig wereldkampioen het totale aantal overwinningen van Red Bull in de koningsklasse van de autosport naar 115 en dat betekent dat Verstappen over een aantal races weer iets bijzonders kan presteren, zo constateert Benson. 'Als Verstappen de volgende vijf races in Australië, Japan, China, Miami en Imola wint, dan zal Red Bull er 120 hebben en Verstappen 61. Hij (Verstappen, red.) zal dan meer dan de helft van alle Red Bull-overwinningen hebben behaald', zegt de journalist op BBC.com.

Statistiek zegt alles over dominantie Verstappen en Red Bull

Mits Sergio Pérez de zeges ineens aaneen begint te rijgen, lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat Verstappen dit punt bereikt. In 2023 won de 26-jarige maar liefst negentien van de tweeëntwintig races en dit seizoen heeft de Red Bull-coureur nog tweeëntwintig kansen om er vijf te winnen. 'Het is een opmerkelijke statistiek die laat zien hoe dominant Verstappen en Red Bull zijn sinds de zomer van 2022', besluit Benson.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws