Voormalig F1-coureur onder de indruk van aerodynamische efficiëntie RB18 Formule 1
Formule 1

Voormalig F1-coureur onder de indruk van aerodynamische efficiëntie RB18

Voormalig F1-coureur onder de indruk van aerodynamische efficiëntie RB18

Andrea Montermini, voormalig Formule 1-coureur van onder andere Simtek en Pacific Racing, was afgelopen weekend onder de indruk van Red Bull Racing en Max Verstappen. Carlos Sainz zette de Nederlander onder druk tijdens de laatste fase van de race, maar mede dankzij de RB18 en het feit dat Verstappen geen fout maakte, wist de regerend wereldkampioen de overwinning uit het vuur te slepen. Bovendien zag Montermini afgelopen weekend de beperkingen van de F1-75 van Ferrari.

Sainz kon door een late safety car Verstappen vol onder druk zetten. Een echte aanval kon de Spanjaard niet plaatsen. 'De topsnelheid van Red Bull en de uitstekend presterende motor stellen het Oostenrijkse team in staat te domineren', vertelt Montermini bij Autosprint. 'Ik was ook erg onder de indruk van de aerodynamische efficiëntie die de RB18 demonstreerde bij de exit van de langzame bochten. Qua tractie blijkt Red Bull de beste auto van de grid te hebben.'

Toch zag de voormalig Formule 1-coureur niet heel hard hoefde te werken voor zijn overwinning. Sainz had als jager vooral niet het juiste materiaal in handen. 'Natuurlijk maakt de Nederlander nooit een fout, maar hij kwam ook niet in de problemen aan het einde van de rechte stukken. Max ging nooit van de ideale racelijn om te verdedigen en daarom hoefde hij de banden nooit vuil te maken tijdens de race. Met deze voorwaarden kan je als prooi de race makkelijk naar je toe trekken.'

Montermini: 'We zagen de beperkingen van de Ferrari-bolide'

Ferrari kende in Montreal uiteindelijk een dubbele puntenfinish. Charles Leclerc begon achteraan, maar eindigde op de vijfde plek. In zijn opmars naar voren zat de coureur echter wel gefrustreerd achter zijn stuur. 'Ik denk dat Ferrari een positieve prestatie heeft geleverd in Canada. Het is erg moeilijk om meer te doen dan wat ze hebben gedaan, gezien de efficiëntie van Red Bull met of zonder DRS. Het was al erg problematisch voor Ferrari om Max' RB18 op het rechte stuk te passeren, maar zelfs toen Leclerc met Ocon vocht, zagen we de beperkingen van de auto', besluit de voormalig Formule 1-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws