Mazepin boos op Haas: 'Ga het team aanklagen wegens salarisachterstand' Formule 1
Formule 1

Mazepin boos op Haas: 'Ga het team aanklagen wegens salarisachterstand'

Mazepin boos op Haas: 'Ga het team aanklagen wegens salarisachterstand'

Nikita Mazepin heeft weer eens van zich laten horen. De Russische ex-coureur van Haas is boos op het team dat hem deze winter liet vertrekken. Volgens de Rus heeft hij nog salaris tegoed en dus gaat Mazepin Haas voor de rechter slepen.

In een interview met de Russische media-outlet RBC zei Mazepin dat zijn juridische actie alleen tussen hem en Haas zou zijn, en onafhankelijk was van de voormalige titelsponsor van het team, Uralkali. De contracten van zowel Mazepin als Uralkali, dat eigendom is van Mazepin's vader Dmitry Mazepin, werden in maart door Haas beëindigd als reactie op de gevolgen van de Russische invasie van Oekraïne.

Mazepin heeft nog steeds de wens om terug te keren in de Formule 1

Mazepin zei destijds dat zijn wens om door te gaan met racen door te voldoen aan de voorwaarden die door de FIA ​​zijn opgesteld voor Russische deelnemers, door Haas volledig genegeerd werden. Ook was de Rus niet gewaarschuwd voordat Haas zijn vertrek publiekelijk aankondigde via een persbericht.

De Rus liet eerder al weten nog te hopen op een terugkeer in de koningsklasse van de autosport, zoals te lezen was bij F1Maximaal: 'Wat mij betreft, kruip ik bij de eerste de beste gelegenheid achter het stuur. Het is onwaarschijnlijk dat ik in de nabije toekomst nog aan een Formule 1-race zal deelnemen, maar er gebeuren wonderen, kijk maar naar Kevin Magnussen', aldus Mazepin.

Haas had salarisachterstand

Volgens Mazepin had Haas in 2022 een salarisachterstand. 'Toen het contract werd beëindigd, had Haas een salarisachterstand voor 2022', zei hij. 'En ze hebben het nog steeds niet betaald. Ik heb het alleen over het feit dat contractuele verplichtingen niet zijn nagekomen', wordt de voormalig Haas-coureur geciteerd door The Race.

'Je moet ook begrijpen dat we twee onafhankelijke contracten hadden, en het verbreken van de overeenkomst met de titelsponsor had geen directe impact op mijn toekomst in het team. Dus zij namen twee afzonderlijke beslissingen. Ik heb mijn geld niet gezien, dus we gaan naar de rechtbank.'

51 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws