Häkkinen: 'Ferrari moet hopen dat Verstappen tegen problemen aan loopt' Formule 1
Formule 1

Häkkinen: 'Ferrari moet hopen dat Verstappen tegen problemen aan loopt'

Häkkinen: 'Ferrari moet hopen dat Verstappen tegen problemen aan loopt'

Mika Häkkinen denkt dat het lastig gaat worden voor Ferrari om het gat naar Max Verstappen te dichten. De coureur van Red Bull Racing wist afgelopen weekend voor de zesde keer dit seizoen een overwinning te boeken, waardoor hij het gat naar Charles Leclerc kon vergroten tot 49 punten. Häkkinen ziet wel dat Red Bull kampt met betrouwbaarheidsproblemen, maar hij ziet ook dat Ferrari een fragiele auto heeft.

Verstappen had al een aardige voorsprong in het kampioenschap, maar deze heeft hij afgelopen zondag weten uit te bouwen. 'Er bestond geen twijfel over het feit dat Max het kampioenschap onder controle heeft en het resultaat in Montreal laat zien dat het pakket van Red Bull momenteel te sterk is', schrijft Häkkinen in zijn column voor Unibet. De voormalig coureur zag dat de regerend wereldkampioen weer uitstekend reed. 'Max kan met die auto op elk circuit goed overweg. Op het Circuit Gilles Villeneuve heb je een beetje van alles nodig en de auto van Max zag er overal briljant uit.'

'Het enige probleem dat Red Bull lijkt te hebben is betrouwbaarheid', vervolgt de tweevoudig wereldkampioen. Sergio Pérez viel in de negende ronde uit met een probleem aan zijn versnellingsbak. Häkkinen denkt dat de schrik er behoorlijk in zat bij het team. 'We zagen opnieuw een probleem in de race voor Pérez. Het team werd er vast nerveus van, aangezien Max echt gebruik moest maken van het feit dat titelrivaal Charles Leclerc achteraan startte. Betrouwbaarheid is momenteel het enige waar Max, Checo en het team zich zorgen om moeten maken.'

Häkkinen: 'Ferrari snel, maar fragiel'

Bij Ferrari is de betrouwbaarheid momenteel ook een probleem. Daarnaast moet het team een behoorlijk gat zien te dichten. 'Ferrari heeft een snelle auto, maar het is wel fragiel. Als het team bovenop de betrouwbaarheid duikt dan kunnen Leclerc en Sainz echt weer de coureurs van Red Bull uitdagen, alhoewel het gat van 49 punten tussen Max en Charles niet makkelijk te dichten zal zijn. Ferrari moet nu niet alleen races gaan winnen, ze moeten hopen dat Max tegen problemen aan loopt', besluit Häkkinen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws