Ecclestone ziet fouten bij Ferrari: 'Verstappen heeft het makkelijk in zijn Red Bull' Formule 1
Formule 1

Ecclestone ziet fouten bij Ferrari: 'Verstappen heeft het makkelijk in zijn Red Bull'

Ecclestone ziet fouten bij Ferrari: 'Verstappen heeft het makkelijk in zijn Red Bull'

Bernie Ecclestone denkt dat mensen hun geld niet moeten zetten op het team van Ferrari of Charles Leclerc in de huidige titelstrijd. De voormalig CEO van de Formule 1 ziet dat de Italiaanse renstal weer dezelfde fouten maakt als vroeger, waardoor het team nu al veel punten is verloren. Daardoor ziet Ecclestone dat Max Verstappen het momenteel heel erg makkelijk heeft in de kampioenstrijd.

Ferrari begon nog uitstekend aan het huidige seizoen. Van de eerste drie races werden er twee gewonnen en het was vooral Red Bull Racing dat kampte met betrouwbaarheidsproblemen. De afgelopen weken is Ferrari echter veel punten verloren ten opzichte van de Oostenrijkse renstal en is ook Leclerc zijn voorsprong kwijtgeraakt aan Verstappen. In de afgelopen races scoorde Red Bull 153 punten, terwijl Ferrari slechts 71 punten wist te pakken.

Ferrari was aan het begin van het seizoen één van de duidelijke favorieten voor de eindzege dit seizoen. Door problemen met de betrouwbaarheid en enkele fouten binnen het team lijkt de titel ineens ver weg. 'Ik hoopte, net als vele andere mensen, dat Ferrari het weer voor elkaar ging boksen na veertien jaar', wordt Ecclestone geciteerd door het Zwitserse Blick. 'Nu moet ik helaas zeggen dat iedereen die zijn geld zal blijven zetten op Ferrari of Leclerc alles zal verliezen.'

Ecclestone: 'Fouten bij Ferrari sluipen er weer in'

De afgelopen weken zijn de fouten bij het team van Ferrari meermaals besproken. Vooral de strategische fout tijdens de Grand Prix van Monaco was onderwerp van gesprek in de Formule 1. 'Fouten sluipen er weer in bij Ferrari. De betrouwbaarheid doet weer denken aan het verleden en de coureurs lijken ook niet altijd even zelfverzekerd op de circuits. Dus Max heeft het heel erg makkelijk in zijn Red Bull-bolide met al zes overwinningen op zijn naam', besluit Ecclestone.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws