Waar ligt de toekomst van Carlos Sainz? 'Ik zie hem wel bij Williams' Formule 1
Formule 1

Waar ligt de toekomst van Carlos Sainz? 'Ik zie hem wel bij Williams'

Waar ligt de toekomst van Carlos Sainz? 'Ik zie hem wel bij Williams'

Waar ligt de toekomst van Carlos Sainz? Dat is de vraag die de hele transfermarkt in zijn greep houdt. De Spanjaard moet na dit seizoen vertrekken bij Ferrari, waar zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton zijn vervanger wordt. In de Sky Sports F1 Podcast werd er druk gespeculeerd over de volgende bestemming van de 29-jarige Madrileen.

Het is inmiddels al sinds februari zeker dat Sainz Ferrari zal verlaten aan het einde van het seizoen. De Scuderia kondigde tijdens de winterstop aan dat Hamilton een tweejarig contract had ondertekend in Maranello en de teamgenoot van Charles Leclerc zal worden vanaf 2025. De jongste weken staken geruchten de kop op dat ook Williams zich heeft gemengd in de strijd om de handtekening van Sainz.

'Geld is geen obstakel. Daarover heb ik met de entourage van Sainz gesproken', zei David Croft in de podcast. 'Hij heeft de keuze tussen Audi of Williams. Het gaat er voornamelijk om waar Carlos zijn toekomst ziet. Heeft hij vertrouwen in een nieuw project bij een team dat in het verleden succesvol is geweest in de autosport, maar nog niet in de Formule 1?', doelde de commentator op Audi. 'Of kiest hij voor een team dat succesvol is geweest in de F1, maar het de laatste jaren moeilijk heeft gehad?'

'Ik zie hem wel bij Williams aan de slag gaan', beantwoorde Croft zijn eigen vraag. 'Hij kan exact zien wat hem te wachten staat bij Williams. Bij Audi kan hij dat nog niet, omdat er nog niet veel te vertellen is. Ze hebben de boel nog niet overgenomen bij Sauber en bouwen alleen nog maar krachtbronnen voor 2026. Dat is het dan ook.'

Complimenten voor teambaas Vowles

'Nu is de vraag of James Vowles (de teambaas van Williams, red.) Sainz kan overhalen. Het antwoord is: ja, dat kan hij', aldus Croft. 'Alexander Albon en Sainz zou het sterkste Williams-duo zijn sinds ik actief ben als commentator. James is een heel erg inspirerende man. Hij heeft een bepaalde strategie, maar dat mag je wel verwachten van iemand die jarenlang de succesvolle strategie van Mercedes heeft bepaald. Hij weet dat het tijd vraagt en hij verkoopt een droom. Dat deed hij ook bij Albon. Als Vowles dit klaarspeelt, dan moet ik hem nomineren voor teambaas van het jaar', lachte Croft nog.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws