Vasseur complimenteus richting Sainz: 'Nog steeds dezelfde mentaliteit' Formule 1
Formule 1

Vasseur complimenteus richting Sainz: 'Nog steeds dezelfde mentaliteit'

Vasseur complimenteus richting Sainz: 'Nog steeds dezelfde mentaliteit'

Frédéric Vasseur is lovend over de professionele houding van zijn coureur Carlos Sainz. De Spanjaard weet namelijk al sinds februari dat hij plaats zal moeten maken voor zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton, maar desondanks ziet Vasseur dat de drievoudig Grand Prix-winnaar zich nog altijd volledig voor het Italiaanse team inzet.

Waar teamgenoot Charles Leclerc eerder dit jaar een nieuwe, meerjarige verbintenis aanging met Ferrari, daar kreeg Sainz te horen dat hij aan het einde van 2024 moest vertrekken bij de Italiaanse renstal. Sainz werd in de voorbije maanden al gelinkt aan Mercedes, Red Bull, Audi en Williams, maar tot op heden is er nog altijd geen witte rook over de toekomst van de 29-jarige coureur uit Madrid. De Ferrari-man vecht dit jaar voor zijn kansen en probeert zich in de kijker te rijden bij andere teams, maar dit doet hij volgens Vasseur op zeer professionele wijze.

'Hij heeft nog steeds dezelfde mentaliteit als toen we de auto presenteerden in februari', zegt Vasseur tegen onder meer Motorsport.com. 'Hij kent de situatie, hij weet dat we aan het einde van het seizoen uit elkaar gaan. Hij is professioneel', geeft Vasseur Sainz een compliment. 'De eerste reactie in februari was: oké Fred, het is een zware beslissing, maar laten we tot de laatste bocht van de laatste ronde van het seizoen pushen. Hij is mega professioneel, volledig toegewijd en doet het geweldig.'

Samenwerking

Sainz laat dit jaar duidelijk zien dat hij het gevecht met zijn teamgenoot Leclerc niet uit de weg gaat, maar desondanks ziet Vasseur geen problemen. 'Het feit is dat we een goede samenwerking hebben tussen Carlos en Charles', stelt de Fransman. 'Zij pushen elkaar en zodra iemand wat laat liggen, dan staat de ander op om de resultaten te pakken en schudt hij de ander wakker. Dat is sinds het begin van het jaar het geval. Dat maakt echt deel uit van de performance en ik ben er echt van overtuigd dat ik liever twee sterke coureurs heb dan géén. Je kunt je natuurlijk voorstellen dat je twee coureurs hebt en een potentie om punten te pakken voor het team. Ik weet zeker dat de potentie om punten te pakken met twee goede coureurs veel groter is dan met anderhalf. Dat is hoe ik het zie', aldus Vasseur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws