Vettel tevreden: 'We halen elke keer een beetje meer uit de auto' Formule 1
Formule 1

Vettel tevreden: 'We halen elke keer een beetje meer uit de auto'

Vettel tevreden: 'We halen elke keer een beetje meer uit de auto'

Sinds de introductie van de B-versie van de Aston Martin, die sterke overeenkomsten vertoont met Red Bulls RB18, heeft het team duidelijk de stijgende lijn te pakken. Terwijl negen punten werden gescoord in de laatste twee races, waren het slechts zes punten in de voorgaande zes races. Sebastian Vettel is dan ook tevreden over de auto.

Ondanks alle controverse heeft de introductie van de B-versie dus sportief zijn vruchten afgeworpen. De update verbetert niet alleen het algehele tempo van de auto, maar maakt het ook gemakkelijker voor de ingenieurs om de juiste afstelling te vinden.

Aston Martin Performance-directeur Tom McCullough legt uit tegen Motorsport -total wat er is veranderd sinds Barcelona. 'Het is een stap terug naar de normaliteit. We waren aan het begin van het jaar ernstig beperkt qua set-up vanwege speciale auto-eigenschappen. Nu is het veel gemakkelijker om aanpassingen te maken.'

Aston Martin begrijpt de auto beter

McCullough zegt dat het team veel heeft geleerd over de update, wat tot uiting komt in de prestaties. 'De auto heeft nu een veel groter werkvenster om te functioneren, wat het voor ons gemakkelijker maakt om de auto tijdens een raceweekend op een traditionele manier te verbeteren. Het maakt het ook gemakkelijker om de grip op het circuit te begrijpen. en om het maximale uit de banden te halen.'

Vettel tevreden over auto

Vettel is optimistisch over de toekomst na de laatste updates. 'We halen elke keer een beetje meer uit de bolide en daardoor wordt de auto steeds sneller. Ook al hadden we geen nieuwe onderdelen in Baku, we konden verschillende dingen proberen en wat meer tempo vinden. Dat maakte het ook gemakkelijker om risico's te nemen op de momenten dat het er echt toe doet. We schalen terug om het maximale uit de auto halen op dit moment', zegt de Duitser.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws