Russell hekelt Red Bull-dominantie: 'Vergeet die twee en kijk naar de race om P3' Formule 1
Formule 1

Russell hekelt Red Bull-dominantie: 'Vergeet die twee en kijk naar de race om P3'

Russell hekelt Red Bull-dominantie: 'Vergeet die twee en kijk naar de race om P3'

George Russell hekelt de dominantie van Red Bull Racing en denkt dat het spannender is om de race om de derde plek te volgen. Op dit moment rijdt de Oostenrijkse renstal dik een seconde per ronde weg van de rest. Volgens de Mercedes-coureur moet er niemand in welke sport dan ook domineren, want iedereen wil concurrentie. Die is in de Formule 1 momenteel ver te zoeken, denkt Russell.

In Bakoe was het opnieuw zichtbaar dat Red Bull oppermachtig is. Tijdens de kwalificaties wist Charles Leclerc dan wel de poleposition te pakken, maar in beide races kon niemand iets doen om Sergio Pérez en Max Verstappen te stoppen. 'Ik denk dat we de concurrentie die we op dit moment hebben gaat tussen Ferrari en Aston Martin', begint de Brit in de persconferentie op de mediadag van het raceweekend in Miami. 'Elke race waar we naartoe gaan is het in de kwalificatie heel close tussen ons. Ook in de race zitten we dicht bij elkaar', gaat Russell verder.

'Als dat de strijd om de overwinning was, zou het waarschijnlijk één van de meest opwindende seizoenen zijn die we in lange, lange tijd hebben gezien. En het is natuurlijk gewoon jammer dat er nog twee auto's ver voorin staan? Dus ja, vergeet die twee en kijk gewoon naar de race om P3', is de Mercedes-coureur van mening. 'Het mag wat spannender zijn. Maar ja, het is een uitdaging. Ik denk dat je in geen enkele sport iemand wilt zien domineren.' De Oostenrijkse renstal was in 2022 dominant, en het lijkt in 2023 net zo te gaan. Na het Mercedes-tijdperk denken sommigen dat het Red Bull-tijdperk nu echt is aangebroken.

'In een ideale wereld heb je twintig coureurs en tien teams die strijden voor zeges'

Dat het op dit moment vooraan de grid helemaal niet spannend is, daar mag wel wat verandering in komen volgens Russell. 'Je wilt concurrentie hebben en dat is wat we allemaal willen', kaart de Brit aan. 'In een ideale wereld heb je twintig coureurs en tien teams die allemaal in staat zijn om elk weekend te winnen, als je het goed doet', aldus Russell. Op dit moment kan Mercedes nog niet echt meedoen voor de overwinningen, maar ze hoopt een grote stap vooruit te maken met de update die vanaf de Grand Prix van Emilia Romagna geïntroduceerd zal worden.

Verstappen uitgesproken favoriet om de GP van Miami te winnen! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws