Weerbericht GP Italië | Monza lijkt te gaan zorgen voor trendbreuk Formule 1
Formule 1

Weerbericht GP Italië | Monza lijkt te gaan zorgen voor trendbreuk

Weerbericht GP Italië | Monza lijkt te gaan zorgen voor trendbreuk

Het Formule 1-circus lijkt al maandenlang met de regenwolken mee te reizen. Sinds de Grand Prix van Miami werden negen weekenden op rij gekenmerkt door minimaal één regensessie tijdens het weekend, waarbij Zandvoort met een deels natte zaterdag en zondag de laatste toevoeging aan de regenreeks is. De Grand Prix van Italië lijkt nu het eerste Europese evenement te gaan worden waarbij de regen geen prominente rol vertolkt.

Het regenseizoen in de Formule 1 ging nota bene van start in Italië: in mei werd de Grand Prix van Emilia-Romagna nog afgelast vanwege de zware regenval. Twee weken later begon het in Monaco op zondag in de slotfase te gieten, terwijl de derde vrije training in Spanje een waterballet opleverde. In Canada werd er op nat asfalt gekwalificeerd, Oostenrijk zorgde voor een sprintrace onder opdrogende omstandigheden, in Engeland was het in de derde vrije training prijs, terwijl Hongarije een natte vrijdag kende. In België kregen we een natte sprintdag, en in Zandvoort vielen er dus ook de nodige buien.

Hoge temperaturen verwacht in Noord-Italië

De Grand Prix in Monza is het negende Europese weekend, en vermoedelijk het eerst weekend dat volledig droog zal verlopen. WeerOnline verwacht de hele week geen druppel aan regen, en dus mogen de coureurs ditmaal waarschijnlijk aan de slag onder een blauwe hemel. Het zal daarnaast ook niet hard waaien, dus zal er voornamelijk gekeken worden naar de temperaturen.

Hoewel de race in september verreden wordt, lijkt Noord-Italië de nazomer in te gaan. Op vrijdag loopt het kwik op tot zo'n 26 graden, maar de rest van het weekend zal warmer worden. Op zaterdag moeten de coureurs tijdens de kwalificatie een snelle rondetijd rijden bij een buitentemperatuur van 27 graden. De zondag zal de warmste dag van het weekend worden, met zo'n 29 graden. De kans is dan ook groot dat bandenslijtage een belangrijke rol kan gaan spelen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws