Verstappen wil records aanscherpen in Italië: 'Ik hoop verder te bouwen aan deze reeks' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen wil records aanscherpen in Italië: 'Ik hoop verder te bouwen aan deze reeks'

Verstappen wil records aanscherpen in Italië: 'Ik hoop verder te bouwen aan deze reeks'

Voor de slotrace van 2020 stond Max Verstappen nog op negen overwinningen. Nu, nog geen drie jaar later, heeft de Nederlander er al 46 te pakken, en won hij die negen races zelfs achtereenvolgens. In Monza opent Verstappen de jacht op nummer 10. Verstappen voelt zich vaak thuis in het Zuid-Europese land, en kijkt dan ook uit naar het laatste Europese weekend van het seizoen.

In het verleden was Italië niet bepaald de meest succesvolle bestemming voor Verstappen. In zijn eerste vijf jaren in de Formule 1 kwam Verstappen nooit verder dan een vijfde plek in Monza, maar in 2020 kreeg de Nederlander in het coronajaar maar liefst drie kansen om wat aan die negatieve statistiek te doen. Het eindigde echter in een rampscenario: Verstappen viel uit in Imola, Verstappen viel uit in Mugello, en Verstappen viel uit in Monza.

Verstappen rekende in 2022 af met eigen Monza-vloek

Vanaf 2021 gaat het beter. Monza mag dan weliswaar een nieuwe DNF hebben opgeleverd, die crash deed weinig pijn, aangezien ook Lewis Hamilton daar uitviel. Eerder dat jaar zegevierde de Limburger wel in Imola, en in 2022 won de Red Bull Racing-coureur zelfs de beide races in Italië. 'Ik kijk ernaar uit om terug te keren naar Italië, om alle gepassioneerde Italiaanse fans te zien. Het land heeft een rijke geschiedenis in de motorsport, dus het is altijd goed om hier te racen', zegt de Nederlander in een persbericht van het team, waarin vooruitgeblikt wordt op het weekend.

Op topsnelheid op weg naar meer records

Op de Temple of Speed worden de achtervleugels een stuk kleiner gemaakt, om maar zo snel mogelijk over de rechte stukken te kunnen vliegen. 'Het wordt dit weekend belangrijk om zoveel mogelijk topsnelheid te vinden, terwijl we ook nog goed voor de banden zorgen. De weersverwachtingen lijken op een droog weekend te wijzen, en het zou eens goed zijn om een keer een weekend lang geen regen te hebben!' De afgelopen negen weekend verliepen stuk voor stuk niet geheel droog.

Verstappen evenaarde in eigen land de succesreeks van Red Bull-voorganger Sebastian Vettel, en in tegenstelling tot een aantal andere records, lijkt de Nederlander hier wel blij mee te zijn. 'Nu ik negen overwinningen op rij heb, hoop ik verder te bouwen aan deze reeks, maar daar gaan we vanzelf achterkomen.' Bij een nieuwe overwinning komt ook de derde wereldtitel steeds meer in zicht voor de pas 25-jarige Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws