Weerupdate GP Groot-Brittannië | Droge start verwacht, buien tijdens de race Formule 1
Formule 1

Weerupdate GP Groot-Brittannië | Droge start verwacht, buien tijdens de race

Weerupdate GP Groot-Brittannië | Droge start verwacht, buien tijdens de race

Voor het aankomende weekend in Silverstone worden wisselvallige weersomstandigheden verwacht. Tijdens de trainingen op vrijdag en zaterdag wordt het vooral nat en grijs, en op zondag wordt het wisselvallig met van tijd tot tijd een bui, maar ook af en toe wat zon. Het wordt tevens voor Formule 1-begrippen behoorlijk fris, wat op veel dingen invloed kan hebben.

Op vrijdagmiddag, wanneer de eerste training zal plaatsvinden, is er een grote kans op regen en natte omstandigheden. Tijdens VT1 verwacht WeerOnline dat het nog wel droog kan zijn, maar later zal de regen aankomen in Silverstone, overgewaaid vanuit het westen. De rest van de middag en de avond trekken buien over, die soms flinke hoeveelheden regen in een korte tijd met zich mee zullen brengen.

Zaterdag kan het tijdens de training ook nog een beetje regenen, maar tijdens de kwalificatie lijkt het droog te blijven. Aan het einde van de middag kan de zon zich zelfs nog even laten zien, al dan niet verscholen achter een laag hoge bewolking. Daarom zal het ook niet bijzonder warm worden: de maximumtemperatuur ligt in de middag rond de zeventien graden. Hierbij waait een matige wind uit het westen.

Buien tijdens de race niet uitgesloten

Zoals al genoemd lijkt het weer op zondag vooral wisselvallig te worden. Van tijd tot tijd kan het regenen, maar ook kan de zon af en toe tevoorschijn komen. Dit kan zorgen voor interessante omstandigheden tijdens de race. Het circuit van Silverstone kent een aantal snelle bochten, wat in combinatie met regenval een uitdaging kan vormen voor de coureurs. Zoals Ho-Pin Tung al aangaf kunnen de coureurs heel andere lijnen gaan rijden als het nat is, waardoor het ongetwijfeld een spektakel wordt.

Update 10:45u | Sprintrace Formule 3 uitgesteld, derde vrije training F1 nat

Het heeft vrijdagnacht flink geregend rond het circuit van Silverstone. In de ochtend gingen de buien even liggen, maar het duurde niet lang voordat er weer water viel op het circuit. Door de grote hoeveelheid regen is de start van de Formule 3-race, die gepland stond voor 10:20 uur Nederlandse tijd, uitgesteld. Op de weg naar de grid schoot één van de auto's al de grindbak in. Wanneer en of de race doorgaat, is nog onduidelijk.

Om 12:30 uur Nederlandse tijd staat de derde vrije training op de planning. Volgens het weerbericht van Weerplaza zal het de komende uren nog flink doorplenzen, waardoor de slicks waarschijnlijk niet van stal gehaald hoeven worden. In de loop van de middag moet het droger worden, maar meer regenbuien zijn zeker niet uitgesloten. Op zondag is er ook kans op regen.

Update 13:00u | Zware regenval op Silverstone, regen tijdens race lijkt een zekerheid

Het is op dit moment nat op het circuit van Silverstone. De Formule 3-race werd al geplaagd door regen, waarna een droge periode volgde voor de hoofdrace van de Formule 2. Het is dus weer gaan regenen op en rond het circuit, en het komt ook met bakken uit de hemel, waardoor het circuit alweer flink nat is geworden.

De kans dat de race helemaal droog zal verlopen, is ook klein. Weerplaza verwacht dat er de gehele middag kans is op regen. Er zullen wat droge periodes zijn, waardoor de strategie tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië helemaal in de war kan worden gegooid. Vooral rond 17:00u lijkt de kans op regen rond het circuit van Silverstone het grootst.

Update 15:32u | Droge start verwacht, buien tijdens de race

Anderhalf uur geleden regende het nog hard in Silverstone, maar het weer verandert snel. Tijdens de Drivers' Parade was het weer droog en scheen de zon zelfs met een volledig blauwe hemel. Dat betekent echter niet dat de race zelf ook volledig droog zal verlopen in Groot-Brittannië.

De coureurs meldden bij hun verkenningsronden dat er nog natte plekken op het circuit waren, maar het lijkt erop dat het circuit voor de start van de race nagenoeg helemaal zal opdrogen. In ieder geval zullen de meeste coureurs met zachte slicks aan de race beginnen, omdat het bij de lage temperaturen lastiger is om de banden op temperatuur te krijgen. Donkere wolken pakken zich echter weer samen boven het circuit, en de verwachting is dat het ongeveer een uur na de start van de race weer kan gaan regenen. Dat klinkt als een perfect recept voor chaos!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws