Norris en Verstappen wilden media bespelen: 'Binnenkomen met een nekkraag en een blauw oog' Formule 1
Formule 1

Norris en Verstappen wilden media bespelen: 'Binnenkomen met een nekkraag en een blauw oog'

Norris en Verstappen wilden media bespelen: 'Binnenkomen met een nekkraag en een blauw oog'

Lando Norris en Max Verstappen hebben het bijgelegd nadat ze elkaar raakten tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. De jonge Brit kan er inmiddels al om lachen en weer grapjes maken, en dat laat zien dat het helemaal weer goedgekomen is tussen hen. Op woensdag, voorafgaand aan de mediadag, hadden ze zelfs plannen om een spelletje te spelen met de media.

Het incident tussen Verstappen en Norris op zondag in Spielberg veroorzaakte een gigantische mediastorm. De vriendschap tussen de heren stond op het spel, Verstappen reed weer net zoals vroeger, en het incident vertoonde gedrag dat Verstappen ook in 2021 liet zijn tijdens de titelstrijd met Hamilton. Verstappen en Norris lieten op donderdag in Silverstone weten niets met die opmerkingen te kunnen, want ze hadden het maandag na de race direct alweer bijgelegd.

Norris gaf aan dat Verstappen zijn excuus helemaal niet aan hoefde te bieden en dat hij bepaalde dingen uit emotie en adrenaline zei na de race. Verstappen herhaalde meerdere keren dat hij zijn relatie met Norris belangrijker vond dan de opmerkingen van de media. Inmiddels kunnen de heren er alweer om lachen. 'Ik ging woensdag naar Max toe', begint Norris, tijdens een mediamoment voor de fans in Silverstone. 'We hebben een beetje gevochten', grinnikt de jonge Brit met een knipoog.

'We wilden vechten tot de laatste ronde'

Norris gaat in op hoe de media alles hebben opgeblazen. Andere coureurs in de paddock dachten daar net zo over. 'Eigenlijk grapten we erover dat ik zou binnenkomen met een nekkraag en hij met een blauw oog, maar dat hebben we niet gedaan', lacht Norris. 'Ik respecteer Max heel erg. Ik weet dat afgelopen weekend niet ideaal was en dat het veel pijn deed, omdat we een goede show wilden leveren en tot de laatste ronde wilden vechten', zegt Norris daarna serieus.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappen lando norris oostenrijk 2024 7
Verstappen en Norris zaten ronden lang achter elkaar aan in Oostenrijk.

Dat serieuze moment duurde echter niet heel lang. 'Was de crash zijn schuld? Ja!' zegt Norris, wat gelach van het publiek oplevert. 'Er waren dingen die ik beter had kunnen doen en beter wil doen in het vervolg, omdat ik niet wilde dat het zo eindigde. Ik wil dat we weer tegen elkaar racen', besluit Norris. Verstappen dacht er net zo over. De twee heren hebben maandag na de race al gebeld om het bij te leggen. Of ze dit weekend weer gaan vechten, is nog even afwachten.

Verstappen aan kop in het klassement

Verstappen kon in Oostenrijk de race wel uitrijden na een pitstop, waardoor hij, ondanks zijn tiensecondenstraf, als vijfde eindigde. Daardoor liep hij alsnog uit in het kampioenschap. Norris had in Spanje Charles Leclerc ingehaald. De Brit blijft tweede in het klassement omdat Leclerc ook geen punten scoorde. Norris heeft momenteel zes punten voorsprong en kan die voorsprong op zijn thuiscircuit vergroten. De eerste sessie begint vrijdag om 13:30u Nederlandse tijd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws