F1 Live 16:00u | Grand Prix van Groot-Brittannië 2024 Formule 1
Formule 1

F1 Live 16:00u | Grand Prix van Groot-Brittannië 2024

F1 Live 16:00u | Grand Prix van Groot-Brittannië 2024

Na een chaotische zaterdag vol wisselende weersomstandigheden is het tijd voor het hoofdgerecht op Silverstone. De Grand Prix van Groot-Brittannië zal iets na 16:00 uur officieel van start gaan. George Russell zal starten vanaf poleposition met teamgenoot Lewis Hamilton op de tweede plek. Max Verstappen zal vanaf de vierde plek starten met naast hem de coureur waar hij vorige week mee in aanraking kwam: Lando Norris.

De kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië begon met een opdrogende baan. De coureurs waren dan ook op de intermediates te vinden, maar als snel konden de rijders de overstap maken naar de zachte banden. Voor de één ging dat wat beter dan de ander. Het grootste slachtoffer was Red Bull Racing-coureur Sergio Pérez. De Mexicaan kwam na een spin in de grindbak terecht en kon daar ook niet meer uit komen. Pérez zal vanuit de pitstraat starten, aangezien hij een nieuwe krachtbron gestoken krijgt.

Voor Verstappen was het ook geen prettige kwalificatie, aangezien hij niet veel later dan Pérez ook de baan af gleed. De Nederlander wist zijn banden wel draaiende te houden, waardoor hij zijn weg kon vervolgen. Zijn vloer was echter niet blij met de stenen van de grindbak. Dat kostte Verstappen flink wat tijd in de rest van de kwalificatie, waardoor hij als vierde van start moet gaan. De Britse fans zullen in ieder geval wel blij zijn. Zij zien drie Britse coureurs vanaf de eerste drie plekken vertrekken.

Strategisch weinig opties voor Verstappen

Het circuit van Silverstone staat bekend om zijn hoge bandenslijtage, wat een strategische race tot gevolg kan hebben, maar de coureurs hebben weinig keuzes. Vooraan heeft iedereen behalve de McLaren-rijders één set mediums en één set hards. Norris en Oscar Piastri hebben beiden nog twee sets van de mediumbanden over. Het is echter de vraag of deze banden van stal gehaald zullen worden, aangezien er nog altijd regen voorspeld wordt.

Pérez zou wel voor een alternatieve strategie kunnen kiezen, mocht het de gehele race droog blijven. Datzelfde geldt voor Charles Leclerc, die vanaf een teleurstellende elfde plek moet vertrekken. Beide coureurs hebben namelijk nog wat setjes softs over. Bandenleverancier Pirelli verwacht een éénstopper, en Pérez en Leclerc kunnen dus voor de zachte band kiezen. De voorspelling is dat de coureurs in de top vijf zullen starten op mediums en de race zullen uitrijden op de harde banden.

F1 Live 16:00u | Grand Prix van Groot-Brittannië 2024

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws