Weerupdate Groot-Brittannië | Kans op regen richting einde van de race Formule 1
Formule 1

Weerupdate Groot-Brittannië | Kans op regen richting einde van de race

Weerupdate Groot-Brittannië | Kans op regen richting einde van de race

De Grand Prix van Groot-Brittannië staat voor aankomend weekend op het programma. Hiermee keert de Formule 1 terug op het circuit waar vorig jaar alles omdraaide in de strijd om te wereldtitel tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Aankomend weekend zal Ferrari proberen om Verstappen en Red Bull Racing een voet dwars te zitten, aangezien de Italiaanse renstal op een flinke achterstand staat. Hierbij moeten Ferrari en de andere teams wel rekening houden met het weer.

De Formule 1 krijgt namelijk te maken met typisch Brits weer; geen zon en een hoop regen. Op donderdag is de dag nog droog gestart in Silverstone, maar de weersvoorspelling voor de mediaronden op het circuit zijn niet al te best. Volgens Weather.com is er een kans van 82 procent dat er op donderdag regen valt. Dit weerbeeld zal worden meegenomen naar de vrijdag. De dag zal iets droger verlopen, maar er is nog steeds een kans van vijftig procent dat er regen gaat vallen tijdens de eerste twee vrije trainingen.

Kwalificatie heel nat, kans op droge race

De rest van het weekend verloopt niet veel beter in Silverstone. Op zaterdag wordt het namelijk net zo'n slechte dag als de donderdag. Tijdens de kwalificatie is de kans op regen dan ook het grootst, namelijk 81 procent. Bovendien hoeven de coureurs ook niet te hopen op een klein zonnestraaltje, de gehele dag zal de lucht immers grijs zijn.

Voor de zondag mogen de coureurs wel hopen op een droge race. Er wordt nog steeds regen voorspeld rondom het circuit, maar de kans op een bui is significant lager tijdens de race. Met een kans van 38 procent op regen mogen de coureurs misschien wel uitkijken naar een volledig droge race, of een Grand Prix waarbij strategie een hele belangrijke rol gaat spelen, net zoals in Monaco. Met een grijs wolkendek blijft de kans op regen in Groot-Brittannië echter altijd aanwezig.

Weerupdate Groot-Brittannië 11.20u (02/07) | VT3 lijkt droog te blijven, natte kwalificatie voorspeld

Het is momenteel droog boven Circuit Silverstone, maar dat zal het vermoedelijk niet heel de dag blijven. Waar de eerste buien voorafgaand aan het weekend eerder verwacht werden op zaterdag lijkt het nu dat de regen het asfalt om 14.00u lokale tijd pas raakt. Dat is dus tegen het einde van de derde vrije training.

Volgens informatie van Weather.com zal het daarna zo'n vijf uur blijven regenen tot aan het begin van de avond. Gezien de kwalificatie om vier uur lokale tijd verreden zal worden houdt dit in dat we een natte kwalificatie tegemoet gaan. De kans op regen is op het meest risicovolle moment zeventig procent, met een vijftig procent kans dat het tijdens de sessie nog steeds regent.

Weerupdate Groot-Brittannië 15.00u (02/07) | Kwartier na begin kwalificatie regen verwacht

Het lijkt erop dat het een kwartier na de start van de kwalificatie zal gaan regenen in Groot-Brittannië. Dit is op te maken uit de meest recente weersverwachting van Weather.com. Hierin wordt gesuggereerd dat er boven het circuit regenbuien verwacht worden om 15.15u, vijftien minuten nadat de kwalificatie begint, om 15.00u lokale tijd, en dus 16.00u Nederlandse tijd.

Over dat hele uur, van 3 tot 4 lokale tijd (dus 4 tot 5 Nederlandse tijd, red.) wordt de kans op regen nog steeds geschat op zo'n 61 procent. Het heeft er dus alle schijn van dat het gaat regenen, maar zeker weten doen we het niet. Verder staat er minder wind dan tijdens de derde vrije training en als er al regen valt, zal het niet veel zijn, met 0.05 millimeter verwachte regenval. Of het voldoende is om de koningsklasse dwars te zitten, moet dus nog maar blijken.

Weerupdate Groot-Brittannië 14.00u (03/07) | Kans op regen richting einde van de race

De wisselvallige weersomstandigheden in Groot-Brittannië lijken zich ook tijdens de race van de koningsklasse te gaan voordoen. Volgens de meest recente weersverwachting van Weather.com lijkt het er op dat er na een uur rijden wat regen gaat vallen op het circuit in Engeland. De kans op regen wordt geschat op 38 procent, waarbij het zou gaan om lichte regen.

Na op de zaterdag al met een regenachtige kwalificatie te maken te hebben gehad, lijkt het er dus op dat er ook tijdens de race op de zondag wat regen gaat vallen. Vanaf vier uur lokale tijd, dat wil zeggen vijf uur Nederlandse tijd, is er de verwachting dat er wat druppels op de baan vallen. Het zou dus zomaar kunnen dat we met een spannende en knotsgekke slotfase te maken gaan krijgen.

Krijg 1.5x je inzet terug als Verstappen poleposition pakt in Groot-Brittannië

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws