Horner dringt aan op aanblijven Silverstone en Monaco op de racekalender Formule 1
Formule 1

Horner dringt aan op aanblijven Silverstone en Monaco op de racekalender

Horner dringt aan op aanblijven Silverstone en Monaco op de racekalender

Christian Horner heeft in een interview met Sky Sports F1 aangegeven dat hij hoopt dat Silverstone en Monaco op de kalender blijven. Door de groeiende belangstelling van landen om een Grand Prix te organiseren, lijkt er een historisch belangrijke Europese race te verdwijnen. Spa-Francorchamps, Monaco en Silverstone zijn circuits die genoemd worden. Volgend jaar komt Las Vegas erbij en ook Zuid-Afrika lijkt terug te keren. Doordat volgens het Concorde-overeenkomst er maar 24 races per seizoen mogen plaatsvinden, zal ten minste één locatie van de kalender moeten verdwijnen.

Monaco en Frankrijk hebben na dit jaar geen contract meer, terwijl Silverstone en Monza deals hebben die respectievelijk tot 2024 en 2025 lopen. Dit zorgt voor de nodige geruchten. Horner wil dat deze races door de sport worden beschermd: 'Persoonlijk voel ik heel veel voor hen. Ik ben een fan van de sport en races zoals Silverstone en Monaco moeten worden beschermd en op de kalender staan. We moeten ervoor zorgen dat we als collectief samenwerken om die locaties te beschermen.'

Hij vervolgt: 'Het is ook geweldig en opwindend om op sommige van deze nieuwe locaties te racen. Er wordt gesproken over 24 races, wat een episch aantal is, maar de vraag naar de Formule 1 is zo groot dat we allerlei verschillende landen hebben die echt pushen om een ​​race te houden. Het is geweldig om die vraag te hebben', aldus Horner die het dilemma van de FIA begrijpt.

Werktijden Formule 1 beter dan tien jaar geleden

Door de uitpuilende kalender van de Formule 1 heeft de sport wijzigingen aangebracht om het aantal uren dat teampersoneel kan werken te beperken, met een strikte avondklok op paddock-activiteiten. Hoewel er meer races zijn dan tien jaar geleden, gelooft Horner dat de acties van de F1 de balans tussen werk en privé hebben verbeterd.

'Zoals de werktijden in een Formule 1-weekend nu zijn, zijn de werknemers voor middernacht terug, terwijl het vroeger nachtwerk zou worden', voegde Horner eraan toe. 'Dus, ik denk dat het leven als Formule 1-monteur nu veel beter is. De sport heeft goed werk geleverd bij het beheren van de werktijd en natuurlijk is het belangrijk, zoals met alles in het leven, om een balans te vinden.'

Vertrouwen in een overwinning van Verstappen? Zet in en krijg 1.66x je geld terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws