Overzicht tijden Grand Prix van Groot-Brittannië Formule 1
Formule 1

Overzicht tijden Grand Prix van Groot-Brittannië

Overzicht tijden Grand Prix van Groot-Brittannië

De Grand Prix van Groot Brittannië staat om de hoek op het mooie circuit van Silverstone. Het tijdsverschil met het Verenigd Koninkrijk is maar één uur dus we zullen min of meer op gebruikelijke Europese tijden rijden. De race zondag start om 16.00u Nederlandse tijd.

We beginnen het weekend zoals we dat dit jaar vaker doen in de Europese landen om 14.00u. Daarmee valt dus wederom de ochtendsessie op vrijdag weg en wordt er 's middags pas geracet. Tegen de avond vindt dan ook de tweede vrije training van het weekend pas plaats.

Tijdschema F1 GP Groot Brittannië 2022

Sessie Dag Tijd
Eerste vrije training Vrijdag 14.00u - 15.00u
Tweede vrije training Vrijdag 17.00u - 18.00u
Derde vrije training Zaterdag 13.00u - 14.00u
Kwalificatie Zaterdag 16.00u - 17.00u
Race Zondag 16.00u - 18.00u 

Op zaterdag wordt de derde vrije training eveneens 's middags verreden, waarna de teams laat op de middag de kwalificatie pas ingaan, op dezelfde tijd wordt, een dag later, de Grand Prix ook gestart.

Kunnen Mercedes en Ferrari de strijd aangaan met Red Bull?

Na de spannende overwinning van Max Verstappen in Canada na een lastige slotfase met Carlos Sainz gaan we naar Silverstone. Verstappen wist slechts eenmaal in Silverstone te winnen, tijdens de Grand Prix van het Zeventigjarig bestaan van de F1 in 2020. Ferrari heeft in Canada de nodige wijzigingen aan de motor van Charles Leclerc aangebracht, en hoopt daarmee de strijd weer aan te kunnen gaan met Red Bull Racing.

Ook Sainz en Sergio Pérez zijn kandidaten voor de winst en moeten we zeker niet afschrijven. Sainz liet in Canada maar weer eens zien dat hij mee kan doen om de winst, en zal gaan jagen op zijn allereerste overwinning ooit in de Formule 1. Pérez zal proberen de druk erop te houden bij zijn teamgenoot in de strijd om de wereldtitel.

In Canada wist Verstappen zijn zesde overwinning van het seizoen te halen.
In Canada wist Verstappen zijn zesde overwinning van het seizoen te halen.

Mercedes is de zogenaamde dark horse in Silverstone. Het team zal proberen vooraan mee te doen in haar thuisrace. In Canada zagen we weer een glimp van de oude Mercedes van de laatste jaren, met een derde plaats voor Lewis Hamilton. Mercedes geeft de Engelsman op eigen grond graag een bolide waarmee hij wederom voor een podium kan strijden, maar zal dan vooral de problemen die ze nog kennen, onder meer porpoising, onder controle moeten hebben.

GP Groot-Brittannië live kijken?

De Grand Prix van Groot-Brittannië wordt onder andere live uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer je bij de aanbieders om zelf live beelden te zien van de sessies. Wil je een overzicht van alle tv-aanbieders voor het hele seizoen: bekijk dan deze pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws