Sainz: 'De auto van Red Bull reageert altijd goed, ongeacht de omstandigheden' Formule 1
Formule 1

Sainz: 'De auto van Red Bull reageert altijd goed, ongeacht de omstandigheden'

Sainz: 'De auto van Red Bull reageert altijd goed, ongeacht de omstandigheden'

Volgens Carlos Sainz maakt het niet uit hoeveel brandstof in de RB19 wordt gestopt en in welke omstandigheden de Red Bull Racing-bolide dan moet rijden, want de auto is alsnog sneller dan alle andere bolides. Naar het idee van Sainz rijdt de Oostenrijkse renstal op een ander niveau en gaat het nog wel even duren voordat Ferrari dat kan bijbenen.

De Ferrari F1-75 is in de eerste races nauwelijks veranderd. Het ontwikkelingsprogramma bestond vooral uit kleine dingen. In Miami moet dat veranderen. De ingenieurs hebben een nieuwe onderkant in hun bagage, die een merkbare vooruitgang belooft. Het is de eerste van een reeks middelgrote upgrades die de komende races zullen worden uitgerold. Charles Leclerc was nog wat voorzichtig tijdens de persconferentie, hij gaf aan dat het een stap in de juiste richting zal zijn, maar dat Red Bull nog steeds een maatje te groot zal zijn.

Sainz ziet dat ook. 'Red Bull is overal sneller dan wij. Vooral in de racetrim natuurlijk', zegt de Spanjaard, geciteerd door Auto, Motor, und Sport. 'Dat maakt allemaal deel uit van onze analyse. Veel mensen praten over bandenslijtage. Maar dat alleen is het niet. Als Red Bull er honderd kilo brandstof in stopt, is de auto niet alleen sneller dan de onze, maar sneller dan alle anderen. Ze rijden gewoon op een ander niveau', peinst de Madrileen. 'Je hoeft alleen maar naar hun auto te kijken', vervolgt Sainz. 'Die gedraagt zich op de baan heel anders dan alle andere auto's. Hij reageert altijd goed, ongeacht de omstandigheden.'

Sainz hoopt dat 'Bakoe gewoon een slippertje was'

De Ferrari-coureurs moeten nog even wachten voordat ze Red Bull kunnen uitdagen, want dat goede karakter ontbreekt momenteel bij het team uit Maranello. Daardoor is het makkelijk om een fout te maken met de afstelling. 'Onze auto is dit jaar wat moeilijker in de sweet spot te krijgen qua afstellingen', geeft Sainz toe. 'Hij vertoont op veel gebieden scherpe, smalle, moeilijk in te stellen pieken qua afstelling. We worstelen al sinds de wintertests om de afstelling perfect te krijgen.'

In Bakoe kon Sainz niet het maximale uit het pakket halen. Teamgenoot Leclerc was duidelijk sneller. Ook in Miami was er geen concrete verklaring voor. Alleen dit: 'We denken dat we begrijpen wat er fout ging. Natuurlijk ben je nooit honderd procent zeker. Bakoe was de eerste race waar het plots niet lukte. Dus ik hoop dat het gewoon een slippertje was', besluit Sainz.

Verstappen uitgesproken favoriet om de GP van Miami te winnen! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws