Wereldberoemde wijnboer gaat oranje wijn produceren voor titel Verstappen Formule 1
Formule 1

Wereldberoemde wijnboer gaat oranje wijn produceren voor titel Verstappen

Wereldberoemde wijnboer gaat oranje wijn produceren voor titel Verstappen

De wereldtitel van Max Verstappen heeft niet alleen in Nederland veel losgemaakt. Ook in Oostenrijk, het thuisland van zijn team, Red Bull Racing, is men blij me de prestatie van de Nederlander. Wereldberoemde wijnboer Willi Opitz, die vaker met F1-prominenten gewerkt heeft, beloofde enkele jaren geleden bij een wereldtitel van de Nederlander een oranje wijn te produceren, en lijkt zich aan deze belofte te houden.

Bij Kronen Zeitung wordt namelijk gemeld dat Opitz van plan is de wijn te maken. Onder een foto van Verstappen met de wijnboer wordt omschreven hoe het idee tot stand gekomen is bij de Oostenrijker. Voorafgaand aan de Grand Prix van Silverstone in 2019 ontmoette hij de Nederlandse Formule 1-coureur en gaf hij aan een 'nuchtere, vastberaden en persoonlijke jongen' te ontmoeten.

Na die ontmoeting deed Opitz een belofte: 'Zodra je wereldkampioen bent, krijg je een speciale oranje wijn. Volgens een oude Georgische traditie worden witte Grüner Veltliner, Muscat en Riesling druiven gefermenteerd en na twee maanden verwerkt tot wijn. De kleur van het brouwsel zal oranje zijn als eerbetoon aan de wereldtitel van de Limburger, en de wijn zal nog voor het volgende F1-seizoen klaar zijn.

Opitz vaker in actie voor F1-prominenten

Opitz heeft vaker samengewerkt met F1-prominenten. De wijnboer opende in Winchester een wijnhotel en niemand minder dan voormalige McLaren-baas Ron Dennis was na een bezoekje meteen verkocht. Niet veel later serveerde hij voor het eerst zijn wijn bij een Grand Prix en sindsdien is hij in de F1-kringen omarmd. Zo bezochten Dennis en Mika Häkkinen hem destijds, en heeft hij op Kimi Raikkonens trouwerij de drank verzorgd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws