Williams vestigt hoop op nieuwe upgrade: team wint mogelijk een seconde in kwalificatie Formule 1
Formule 1

Williams vestigt hoop op nieuwe upgrade: team wint mogelijk een seconde in kwalificatie

Williams vestigt hoop op nieuwe upgrade: team wint mogelijk een seconde in kwalificatie

Williams gaat naar de Grand Prix van Groot-Brittannië een groot upgradepakket brengen. Daarmee is de Britse renstal niet de enige, aangezien bijvoorbeeld ook Mercedes en Alpine met een grote upgrade gaan komen. Alleen Alexander Albon zal op Silverstone met het nieuwe pakket rijden, en Williams hoopt dat de upgrade ongeveer een seconde zal opleveren in de kwalificatie. Dit is echter wel afhankelijk van het circuit waarop gereden wordt.

Williams wil aankomend weekend een stap naar voren zetten qua performance. Het team heeft een upgradepakket klaarliggen, en het is aan Albon om deze te testen op het circuit van Silverstone. 'We hebben een nieuw aerodynamisch pakket voor aankomend weekend', wordt Dave Robson geciteerd door Motorsport.com. 'We zullen deze alleen op de auto van Albon zetten om te kijken hoe het pakket zich gedraagt en om te bevestigen dat deze werkt zoals we willen.'

'Het bodywork en de vloer vormen de basis voor deze upgrade, en deze moeten de efficiëntie van de downforce van de auto verhogen', vervolgt de Head of Vehicle Performance van Williams. De upgrade is belangrijk met het oog op het sprintraceweekend in Oostenrijk. 'We willen deze onderdelen begrijpen, en deze zullen waarschijnlijk de balans van de auto veranderen, dus de coureurs zullen hier aan moeten wennen. Volgende week staat er een sprintrace op het programma, dus we moeten zoveel mogelijk proberen te leren', aldus Robson.

Williams wil veel tijd winnen

Williams kent momenteel nog geen geweldig seizoen. De Britse renstal heeft tot nu toe slechts drie punten weten te scoren, en staat daardoor onderaan in het constructeurskampioenschap. Het team hoopt met deze upgrade echter wel een flinke sprong voorwaarts te kunnen maken. Volgens Lawrence Barretto moet dat ook wel lukken. 'De simulaties stellen, en afhangend van het circuit, levert het pakket ongeveer een seconde op in de kwalificatie', schrijft de journalist op Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws