Windsor genoot van gewaagde zet Red Bull: 'Dat was de coolste move van de race' Formule 1
Formule 1

Windsor genoot van gewaagde zet Red Bull: 'Dat was de coolste move van de race'

Windsor genoot van gewaagde zet Red Bull: 'Dat was de coolste move van de race'

Peter Windsor kon de keuze van Red Bull Racing om op de zachte bandenset te starten wel waarderen. Red Bull waagde een gok bij de eerste start voor de Grand Prix van Groot-Brittannië, die zich uitbetaald had als de coureurs na de startcrash van Zhou Guanyu hun startposities hadden behouden. Waarom de Oostenrijkse renstal voor start twee wél op de mediums begon, is de gerenommeerde Formule 1-journalist dan ook een raadsel.

'De coolste move van het weekend was toen Red Bull onthulde dat Verstappen de wedstrijd zou beginnen op de zachte banden', stelt de Engelsman in zijn analyse van de afgelopen wedstrijd. 'Dat blies iedereen weg, want de rest van de grid stond op de mediums', voegt hij daaraan toe. De keuze voor het rood omrande Pirellirubber bood Verstappen een voordeel aan het begin van de race.

Windsor: 'Verstappen begon nu dus vanaf de vuile kant van de grid en pakte de leiding in de Britse Grand Prix in de eerste bocht. Natuurlijk hadden we al gezien hoe sterk hij was op die zachte banden tijdens de derde vrije training op het droge wegdek.' Red Bull wist dus precies wat Verstappen uit die bandenset kon halen en met nét iets meer grip bij het wegkomen maakte hij een betere kans om de Ferrari van Carlos Sainz te verschalken.

'Ik dacht dat dat een geweldige zet was', zo looft Windsor het team van de Nederlander. 'Ontzettend zonde dat het uiteindelijk niet werkte vanwege de crash bij de start. Het goede nieuws is daar dat Zhou ongedeerd is.' Op de vraag wie er schuldig was bij de crash van de Alfa Romeo-coureur heeft Windsor niet echt een antwoord, hij geeft enkel aan dat Pierre Gasly en George Russell erbij betrokken waren.

Windsor verrast door keuze Red Bull

Na de crash van Zhou moest de race opnieuw gestart worden volgens de oude startopstelling. Nu ging Red Bull wél voor de mediums. 'Het verraste mij dat zij dat deden', geeft Windsor toe. 'Het was een goede keuze om in eerste instantie al naar die softs te gaan. Wat zagen zij in die eerste vier bochten dat ze uiteindelijk overtuigd heeft om naar de mediums te gaan?'

'Sainz was tijdens die eerste start niet echt goed weg, dus de kans dat hij het bij die tweede start beter zou doen, was zeker aanwezig. Red Bull ging voor de mediums, en op die mediums heb je niet dezelfde mate van grip en voordeel', aldus een deelverklaring volgens de journalist voor het feit dat Verstappen in die openingsfase de Spanjaard niet voorbijkwam. Wel had Red Bull na een start op die zachte band relatief vroeg een pitstop moeten maken.

Altijd al willen schrijven over Formule 1? Solliciteer dan nu bij F1Maximaal!

Windsor over GP Groot-Brittannië

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws