Pérez ziet startcrash Zhou als bewijs tegen invoeren van salarisplafond F1-coureurs Formule 1
Formule 1

Pérez ziet startcrash Zhou als bewijs tegen invoeren van salarisplafond F1-coureurs

Pérez ziet startcrash Zhou als bewijs tegen invoeren van salarisplafond F1-coureurs

Sergio Pérez stelt dat de startcrash van Guanyu Zhou tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië het bewijs is tegen het invoeren van een salarisplafond voor de F1-coureurs. De Chinees ging op hoge snelheid over de kop na contact met George Russell en Pierre Gasly en belandde achter de bandenstapel in bocht 1.

Pérez is van mening dat het ongeval een einde moet betekenen aan speculaties over het invoeren van een salarisplafond voor de coureurs: 'Wij zijn degenen die onze levens riskeren, die er een show van maken. Daarom denk ik dat het niet iets goeds is om het hier in de toekomst over te hebben. Het belangrijkste is dat er niemand gewond is geraakt', zegt hij tegenover Sky Sports F1.

Het is voor Pérez bovenal een wonder dat niemand gewond is geraakt tijdens het zware ongeval, waar even later ook Alexander Albon en Esteban Ocon bij betrokken waren: 'Het is alweer een tijdje geleden dat we zo'n crash hebben gezien. Het is lastig om dat te zien en om het te schrappen uit je gedachten om vervolgens weer te concentreren op wat je moet doen. Complimenten aan de FIA, want we zijn van ver gekomen.'

Sainz lovend over rol halo in F1- en F2-crashes

Carlos Sainz looft de rol van de halo in de crash van Zhou, maar ook de rol in de crash tussen Roy Nissany en Dennis Hauger in de Formule 2-hoofdrace eerder op de dag. Toen belandde de auto van Hauger na gelanceerd te worden over een sausage kerb bovenop de halo van Nissany: 'We bekritiseren soms de FIA, maar je moet het ze meegeven dat ze ons heel veel hebben geholpen. Ze hebben waarschijnlijk twee levens gered. We moeten dankbaar zijn voor hun werk om de veiligheid te verbeteren.'

Ingaand op de crash van Zhou, die inmiddels ontslagen is uit het ziekenhuis en fit lijkt te zijn voor de Grand Prix van Oostenrijk aankomend weekend, zegt Sainz het volgende: 'Toen ik het zag, was ik compleet in shock. Het was ongelooflijk. Het feit dat hij uit zijn auto kwam, is krankzinnig. Ik vind het ongelooflijk dat hij daar uit kon komen', besluit de uiteindelijke winnaar op Silverstone.

Altijd al willen schrijven over Formule 1? Solliciteer dan nu bij F1Maximaal!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws