Windsor hoopt op sterk Ferrari in 2024: 'Niks tegen Red Bull' Formule 1
Formule 1

Windsor hoopt op sterk Ferrari in 2024: 'Niks tegen Red Bull'

Windsor hoopt op sterk Ferrari in 2024: 'Niks tegen Red Bull'

Als het aan Peter Windsor ligt, dan kan Ferrari in 2024 de strijd aangaan met Red Bull Racing en Max Verstappen. Volgens de Britse journalist heeft de koningsklasse van de autosport dit ook echt nodig. Hoewel Windsor hoopt op een sterk Ferrari, lijkt hij zelf niet echt te geloven dat de Italiaanse grootmacht de kloof naar Red Bull dit jaar kan dichten.

In 2022, het eerste jaar van de huidige reglementen, kwam Ferrari nog uitstekend uit de startblokken. Charles Leclerc won in Bahrein en in Australië. Het leek een spannende strijd tussen Ferrari en Red Bull te gaan worden, maar naarmate het seizoen vorderde, bleek Ferrari op meerdere fronten niet opgewassen tegen de sterke combinatie van Verstappen en Red Bull. Sindsdien is het Oostenrijkse team nagenoeg onklopbaar gebleken en in 2023 won het team maar liefst 21 van de 22 wedstrijden.

Windsor hoopt desgevraagd dat Ferrari komend seizoen de aansluiting kan vinden bij het dominante Red Bull. 'Laten we het hopen', reageert de Brit tijdens zijn livechat op YouTube op een vraag van een kijker. 'Ze hebben twee goede coureurs (Leclerc en Sainz, red.), ze beschikken over goede faciliteiten. Ze hebben alles wat nodig is. Daarnaast hebben we het nodig. Ik denk dat het belangrijk is voor de F1 dat Ferrari een goed jaar heeft', aldus Windsor.

Niks tegen Red Bull 

Dat hij hoopt op een spannende strijd tussen beide teams, betekent echter niet dat hij ook daadwerkelijk gelooft dat Ferrari het gat naar Red Bull kan dichten. 'Ze zouden er wel toe in staat moeten zijn, maar ik denk niet dat het ze gaat lukken. We hebben net twee jaren van Red Bull-dominantie gehad, maar ik laat me graag verrassen. Het zou fantastisch zijn om Ferrari weer vooraan te zien', zegt Windsor, die direct stelt niks tegen Red Bull te hebben. 'Ik heb ontzettend veel respect voor wat ze hebben gedaan, maar ik zou het Ferrari graag goed zien doen. Heel graag zelfs', besluit de journalist.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws