Windsor looft Horner: 'Max had zonder Christian niet de carrière gehad die hij nu heeft' Opinie
Opinie

Windsor looft Horner: 'Max had zonder Christian niet de carrière gehad die hij nu heeft'

Windsor looft Horner: 'Max had zonder Christian niet de carrière gehad die hij nu heeft'

F1-analist Peter Windsor heeft lovende woorden uitgesproken over Red Bull-teambaas Christian Horner. Horner geeft inmiddels al bijna twintig jaar leiding aan Red Bull, en heeft voor zijn werk recent nog een hoge Britse onderscheiding gekregen. Geheel terecht volgens Windsor, al is het alleen maar omdat Horner één hele belangrijke man aan Red Bull wist te binden.

Windsor vindt dat Horner zijn CBE (Britse onderscheiding, red.) heeft verdiend voor hoe hij Red Bull tijdens de afgelopen jaren heeft geleid tot aan het dominante team dat het momenteel in de Formule 1 is. 'Zijn duidelijke visie over wat er voor nodig was om een Formule 1-team samen te stellen, en het een winnend team te laten zijn, is indrukwekkend', aldus de F1-analist in zijn YouTube-livestream.

Volgens Windsor was de belangrijkste daad van Horner voor Red Bull het binnenhalen van ingenieur Adrian Newey. 'Vanaf dag één, het moment dat hij (Horner, red.) die baan bij Red Bull accepteerde, wist hij dat hij Adrian Newey moest hebben. Hij overtuigde Dietrich Mateschitz (medeoprichter Red Bull, red.) dat wat er ook gebeurde, ze moesten Adrian hebben. En Dietrich vertrouwde Christian, en ze hebben Adrian naar Red Bull kunnen krijgen.'

De F1-analist vindt het helemaal indrukwekkend dat Horner Newey verder ook al zo lang aan Red Bull heeft kunnen binden. 'Ron (Dennis, voormalig McLaren-CEO, red.) en Frank Williams (voormalig Williams-teambaas, red.) lukten het niet om Adrian Newey te houden, maar Christian heeft wel Adrian Newey kunnen houden al deze jaren. Max had niet de carrière gehad die hij nu heeft, en Red Bull zou Adrian niet hebben gehad, als Christian Horner er niet was geweest. Of dat Christian een superster maakt op hetzelfde niveau als Max Verstappen, dat laat ik aan anderen over.'

Horner heeft nu dezelfde onderscheiding als jeugdheld

Hoewel Windsor dus niet zover wil gaan om Horner een superster binnen de F1 te noemen, zegt hij wel dat de Britse teambaas essentieel was voor het succes van Red Bull. 'De ingrediënten samen laten komen, en samen laten werken over langere tijd (bij Red Bull, red.), daarin heeft Christian geweldig werk geleverd, en hij verdient daarom zijn CBE (Commander of the British Empire, red.).' Windsor valt het ook op dat Horner nu dezelfde onderscheiding heeft als zijn jeugdheld en Britse oud-coureur Nigel Mansell. Volgens de analist was Horner altijd een groot fan van de manier van rijden van Mansell. Windsor valt het ook op dat Verstappen, de huidige stercoureur van Horner, vergelijkbare rijkunsten vertoont als Mansell.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws