Windsor legt schuld uitbarsting Verstappen bij Lambiase: 'Hij heeft de GPS-gegevens' Formule 1
Formule 1

Windsor legt schuld uitbarsting Verstappen bij Lambiase: 'Hij heeft de GPS-gegevens'

Windsor legt schuld uitbarsting Verstappen bij Lambiase: 'Hij heeft de GPS-gegevens'

Peter Windsor vindt dat Gianpiero Lambiase niet strategisch zijn momenten uitkoos om tegen Max Verstappen te praten tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. De coureur van Red Bull Racing kampte met een remprobleem en gaf meerdere malen aan dat Lambiase niet moest praten in de remzone. Windsor is van mening dat Red Bull de juiste data had moeten hebben om zo een goed moment uit te kiezen om de rijder te informeren.

Voor Verstappen werd de Grand Prix van de Verenigde Staten absoluut geen gemakkelijk race. De Nederlander moest, na het overschrijden van de baanlimieten in de kwalificatie van vrijdag, vanaf de zesde plek starten en zich een weg naar voren zien te vinden. Mede dankzij de strategie van Red Bull lukte Verstappen dat ook, maar een remprobleem zorgde ervoor dat hij niet dezelfde race pace had als tijdens de sprintrace van de zaterdag. Daar was Verstappen gedurende race ook best boos over.

Lambiase kreeg meerdere keren wat scheldwoorden naar zijn hoofd geslingerd. Windsor begrijpt wel dat Verstappen er niet helemaal gerust op was. 'Hij klonk best wel gestrest tijdens de race', zegt de Brit tijdens een livestream op zijn YouTube-kanaal. 'Het belangrijkste punt was natuurlijk dat er tegen hem gepraat werd terwijl hij aan het remmen was. Hij moest echt letten op de manier waarop hij moest remmen, want hij moest het doen op een manier die hij niet gewend is. Dat heeft hij heel erg goed gedaan.'

'Ik denk dat dat hem wel heel erg afleidde tijdens de race', vervolgt de journalist. Windsor wil Verstappen er dan ook niet op afrekenen dat hij redelijk boos klonk over de boordradio. De analist legt vooral de schuld bij de race-ingenieur van de drievoudig wereldkampioen. 'Het is best wel vreemd als je er even over nadenkt. Ze hebben de GPS-gegevens, ze weten waar het lange rechte stuk is, dus ze zouden moeten weten wanneer ze tegen Max kunnen praten en wanneer niet.'

Windsor: 'Dat maakt Max zo goed'

Door de remproblemen moest Verstappen zijn rijstijl aanpassen en was hij duidelijk langzamer dan normaal. Windsor denkt dit ook aanwijst dat de coureur dit jaar absoluut het verschil heeft gemaakt. 'Verstappen kan makkelijk eenzelfde ronde neerzetten als een Lando (Norris, red.) of een Carlos (Sainz, red.), maar andersom kunnen zij dat niet. Wat Max allemaal met die auto kan, maakt hem nu zo goed. Zelfs als hij met moeilijkheden te maken krijgt, kan hij zich aanpassen', eindigt Windsor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws