Windsor snapt capriolen Verstappen en Pérez niet: 'Had heel gefrustreerd aan de pitmuur gezeten' Formule 1
Formule 1

Windsor snapt capriolen Verstappen en Pérez niet: 'Had heel gefrustreerd aan de pitmuur gezeten'

Windsor snapt capriolen Verstappen en Pérez niet: 'Had heel gefrustreerd aan de pitmuur gezeten'

Peter Windsor denkt dat de mensen aan de pitmuur van Red Bull Racing niet comfortabel op hun stoel hebben gezeten. Toen Max Verstappen eenmaal achter Sergio Pérez reed, moest de journalist direct terugdenken aan de wrijving tussen beide rijders in de Grand Prix van Brazilië van vorig jaar. Windsor denkt dat de ruzie nog niet volledig is bijgelegd en hij is dan ook van mening dat Red Bull opgelucht adem mocht halen na de problemen bij Verstappen.

Voor Verstappen stond er een inhaalrace op de planning op het Jeddah Corniche Circuit, terwijl Pérez kon vertrekken vanaf poleposition. Na meerdere inhaalacties en een mazzeltje met een safetycar-situatie, reed Verstappen ineens in de spiegels van zijn teamgenoot. 'Op het moment dat Verstappen zich op P2 bevond, wat hij op een mooie manier deed, reed hij vijf of zes seconden achter Pérez. Toen dacht iedereen bij Red Bull natuurlijk aan de Grand Prix van Brazilië van 2022', zegt Windsor op zijn eigen YouTube-kanaal.

De journalist denkt dat de mensen bij Red Bull daardoor ook niet comfortabel op hun stoel zaten. 'Als ik aan de pitmuur had gezeten, was ik waarschijnlijk heel gefrustreerd geweest. Het was onnodig dat de twee coureurs elkaar zo zaten te pushen.' Verstappen en Pérez pakten continu de snelste raceronde van elkaar af. 'Bij het gat van tien seconden naar Alonso hadden ze de teugels wel kunnen laten vieren, maar dat deden ze niet. Dat wil je niet zien als je een simpele één-twee kan pakken.'

Probleem Verstappen 'geluk bij een ongeluk'

Op een gegeven moment stabiliseerde het gat tussen Verstappen en Pérez zich. De Mexicaan begon zelfs uit te lopen op zijn teamgenoot. 'Als geluk bij een ongeluk kreeg Verstappen te maken met het probleem aan de aandrijfas. Op die manier loste de situatie zichzelf op, want als Max de kans had om zijn teamgenoot tot het einde te pushen, dan had hij dat gedaan. Nu deed hij het juiste door de auto te sparen.'

Uiteindelijk was het dus Pérez die als eerste over de streep kwam. Verstappen pakte nog wel de snelste raceronde af van de vijfvoudig racewinnaar, maar dat deed volgens Windsor niet af aan de prestatie van de man uit Guadalajara. 'Geef Pérez ook maar een kleine kans om Verstappen te verslaan en hij doet het. Hij reed een fantastische race. Hij reed als een racewinnaar die weet dat hij strijd om het kampioenschap. Hij was op elk vlak ijzersterk', aldus de Brit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws