Windsor zag Red Bull uitstekend reageren: 'Ben omvergeblazen door Pérez' Formule 1
Formule 1

Windsor zag Red Bull uitstekend reageren: 'Ben omvergeblazen door Pérez'

Windsor zag Red Bull uitstekend reageren: 'Ben omvergeblazen door Pérez'

Formule 1-journalist Peter Windsor vindt dat Red Bull Racing uitstekend heeft gereageerd op het mechanische probleem van Max Verstappen. Het team heeft ervoor gezorgd dat Sergio Pérez direct naar buiten kon met een nieuwe set softs en gaf hem de juiste omstandigheden om de poleposition te behalen. Windsor was heel verrast dat de Mexicaan het voor elkaar wist te krijgen terwijl hij onder grote druk van zijn team stond.

Verstappen kon helaas de auto parkeren nadat zijn aandrijfas brak in Q2. De Nederlander was goed onderweg, maar kon na het mechanische probleem niet meer naar buiten. Alles kwam dus neer op Pérez, die alles op alles moest zetten om die poleposition te behalen. Dat lukte, ondanks dat de Mexicaan onder behoorlijke druk stond op het snelle stratencircuit van Jeddah. 'Zodra ze (Red Bull, red.) het probleem hadden van Verstappen hebben ze Sergio (Pérez, red.) direct op de softs gezet. Ze hebben hem het gevoel en vertrouwen gegeven, en die snelste tijd in Q2 gaf hem ook weer dat zelfvertrouwen', zegt Windsor in zijn analyse op zijn YouTube-kanaal.

'Hij was fantastisch', gaat de Brit verder. 'Ik ben omvergeblazen hoe hij omging met die druk en hoe hij reed. Die eerste ronde was goed genoeg voor de poleposition.' Naast Pérez was Windsor ook onder de indruk van Charles Leclerc. De Ferrari-coureur moest ook het maximale uit de auto halen vanwege een gridstraf van tien plekken voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië. De Monegask wist de tweede tijd te rijden. 'Leclerc was subliem in de bochten', geeft Windsor aan. 'Hij was fenomenaal. Hij deed het perfect.' De teamgenoot van Leclerc zat er volgens de Formule 1-journalist ook heel goed bij. 'Sainz maakte eerst een klassieke Carlos-fout in de snelle doordraaiers, maar hij deed wat hij moest doen door vlak achter Leclerc te kwalificeren.'

Windsor: 'Voor Aston Martin is deze verandering toch wel speciaal'

Fernando Alonso wist opnieuw aansluiting te vinden bij Red Bull. Volgens Windsor is het dan ook schitterend om te zien dat de Britse renstal zoveel progressie heeft weten te boeken gedurende de winter en na de Grand Prix van Bahrein opnieuw competitief kan zijn. 'Fernando (Alonso, red.) op P2, dat is geweldig voor Aston Martin, vooral om die verandering door te maken na vijf maanden. Dat is toch wel speciaal. Hij deed het heel goed, ook na die spin. Dat was wel een zeldzaam foutje, maar hij deed het voortreffelijk. De auto was heel goed in de langzame gedeeltes van het circuit.

Waar de ene veteraan uitblonk, had de andere een matige dag. Lewis Hamilton kreeg zijn W14 niet goed aan de praat en kwalificeerde P7. 'Het was geen goede dag voor Lewis (Hamilton, red.). Het is nu nog erger dan vorig jaar met alle problemen. Toen was het universeel, maar nu is dat niet meer zo. George (Russell, red.) kreeg het wel voor elkaar. Hamilton moet nu diep graven om zijn motivatie te behouden', denkt Windsor. De Brit verwacht hoe dan ook dat het spannend gaat worden bij de Grand Prix van Saoedi-Arabië.

Pak tot zelfs 100 keer je inzet als Max Verstappen de Grand Prix van Saoedi-Arabië wint! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws