Pérez ziet Verstappen nog niet in zijn spiegels: 'Zit niet in mijn gedachten' Formule 1
Formule 1

Pérez ziet Verstappen nog niet in zijn spiegels: 'Zit niet in mijn gedachten'

Pérez ziet Verstappen nog niet in zijn spiegels: 'Zit niet in mijn gedachten'

Sergio Pérez maakt zich er nog niet heel erg druk om dat Max Verstappen zich na een aantal rondes in de Grand Prix van Saoedi-Arabië al in zijn spiegels zal melden. De Mexicaan heeft er wel vertrouwen in nadat hij voor de tweede keer de poleposition behaalde in Jeddah. Aan zijn teamgenoot denkt hij dan niet, al verwacht de 33-jarige wel dat de Nederlander snel door het veld zal snijden. Of er een overwinning voor Verstappen in zit, lijkt Pérez zich niet om te bekommeren.

Pérez deed wat hij moest doen nadat zijn teamgenoot Verstappen de bolide na Q2 in de garage moest laten staan. De Red Bull Racing-coureur reed een goede eerste run en die bleek goed genoeg te zijn voor de poleposition voor de race op zondag. Pérez blokkeerde zijn wiel in de tweede run, maar dat deed hem gelukkig geen pijn. De Mexicaan mag dus voor de tweede keer in Jeddah aanvangen vanaf de eerste stek. De coureurs achter hem, waaronder George Russell, uitten al hun zorgen dat ze de hete adem van Verstappen snel in de nek zullen voelen. Daar maakt Pérez zich nog niet echt druk om.

'Max (Verstappen, red.) zal niet het voornaamste zijn wat in mijn gedachten rond gaat als ik me klaarstoom voor de race', laat de Mexicaan weten aan Motorsport.com. 'Ik ga er zeker vanuit dat hij door het veld zal snijden. Ik hoop dat ook, want dan kunnen we maximaal scoren. Ik moet er op zondag voor zorgen dat ik de leiding behoud in de eerste ronden', gaat Pérez verder. De 33-jarige hoopt dus op een vlekkeloze start en wil daarna de leiding in zijn bezit houden. Fernando Alonso zal hem daarbij op de hielen zitten. De coureur uit Guadajalara had al aangegeven dat hij de 'Spaanse leeuw' voornamelijk achter zich moet houden, daarna zal hij in staat zijn om zich op zijn eigen race te focussen.

'Zorgen over de betrouwbaarheid zijn er altijd'

Nadat Verstappen kampte met een probleem aan de aandrijfas van de auto, kwamen de zorgen over de betrouwbaarheid weer even boven water. 'Die zorgen zijn er altijd, vooral op een baan als deze', legt Pérez uit. 'Je kan de auto hier makkelijk beschadigen. Hoe dan ook kan er altijd wel wat misgaan met de techniek. Maar we hopen dat we morgen nergens last van hebben.' Pérez gaat er vanuit dat zijn bolide gewoon werkt zoals in Bahrein. 'We hebben een goede auto voor de race en ik denk dat we op dat vlak sterker zijn dan onze concurrenten', sluit de Mexicaan af.

Pak tot zelfs 100 keer je inzet als Max Verstappen de Grand Prix van Saoedi-Arabië wint! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws