WK-stand | Pérez weet gat naar Verstappen verder te dichten na soevereine zondag Formule 1
Formule 1

WK-stand | Pérez weet gat naar Verstappen verder te dichten na soevereine zondag

WK-stand | Pérez weet gat naar Verstappen verder te dichten na soevereine zondag

Sergio Pérez heeft opnieuw een race op een stratencircuit weten te winnen, waardoor hij het gat naar teamgenoot Max Verstappen in het kampioenschap heeft weten te verkleinen. Door de zege kan Pérez 25 punten bijschrijven, terwijl zijn teamgenoot 'slechts' achttien punten wist te pakken. Verstappen had een voorsprong van dertien punten voor de hoofdrace en deze voorsprong is geslonken naar zes punten. Charles Leclerc pakte vijftien door derde te eindigen, waardoor hij opnieuw zijn puntentotaal wist te verdubbelen.

Voor Pérez werd het uiteindelijk een soevereine zege. De man uit Guadalajara stond al bekend als een ware straatvechter en dat wist hij in de straten van Bakoe ook weer te bevestigen. Daarbij had Pérez ook een beetje mazzel nodig met een safetycar na een grote fout van Nyck de Vries. Verstappen had een pitstop gemaakt terwijl de meeste coureurs achter hem nog buiten waren. Pérez nam op dat moment de leiding over en die gaf hij niet meer af.

Verstappen probeerde wel dichterbij te komen, maar dat lukte de tweevoudig wereldkampioen niet. Heel lang reed de Limburger binnen anderhalve seconde, maar richting het einde van de race wist Pérez het gat naar zijn teamgenoot te vergroten. Alleen in de absolute eindfase kon Verstappen nog een vuist maken, maar toen was het al te laat. De regerend kampioen probeerde nog de snelste tijd te rijden, maar die werd afgepakt door George Russell, die op verse softs stond.

Leclerc scoort podium en goede punten

Voor Leclerc was het weekend in Azerbeidzjan een stuk beter dan de eerdere weekenden. De coureur van Ferrari stond pas op zes punten voorafgaand aan de sprintrace in Bakoe, maar dat wist hij op de zaterdag te verdubbelen door op de tweede plek te eindigen. Met een derde plek in de hoofdrace van zondag zijn daar weer vijftien punten bijgekomen, waardoor zijn totaal nu staat op 28 punten.

Bekijk hier de volledige WK-stand

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws