Rampweekend De Vries compleet, AlphaTauri-coureur valt uit in hoofdrace Formule 1
Formule 1

Rampweekend De Vries compleet, AlphaTauri-coureur valt uit in hoofdrace

Rampweekend De Vries compleet, AlphaTauri-coureur valt uit in hoofdrace

Het rampweekend voor Nyck de Vries is compleet. De coureur van AlphaTauri heeft zijn race moeten staken in de elfde ronde. In de tiende ronde stond de Nederlander stil in bocht 6 waarbij zijn linkervoorband niet meer recht stond. De wedstrijdleiding besloot de safetycar naar buiten te sturen waardoor Max Verstappen in het nadeel was, aangezien hij vlak voor de safetycar-situatie naar binnen was gedoken voor een bandenwissel.

De Vries kende al een moeilijk Grand Prix-weekend in Azerbeidzjan. De coureur was ijzersterk in de eerste vrije training, maar toen ging het met een crash mis in de kwalificatie voor de hoofdrace van zondag. Voor de sprintrace kwam De Vries niet verder dan de twintigste tijd, terwijl teamgenoot Yuki Tsunoda liet zien dat de bolide van de Italiaanse renstal wel degelijk competitief was.

Voor De Vries kwam de race dus ten einde in de tiende ronde. De AlphaTauri-rijder kwam aan bij de chicane en ging iets te krap langs de muur. De Fries tikte met zijn linkervoorband de muur aan, waardoor zijn stuurstang brak. De coureur schoot rechtdoor richting de muur, maar hij kon zijn bolide wel op tijd stoppen zodat meer schade het team bespaard bleef. Desondanks werd het wel duidelijk dat zijn race ten einde was. De wedstrijdleiding besloot de safetycar in te zetten.

Safetycar slecht nieuws voor Verstappen

Verstappen had in de derde ronde de leiding overgenomen van Charles Leclerc. De coureur van Red Bull Racing kon niet echt wegkomen van teamgenoot Sergio Pérez, aangezien de banden al redelijk op leken te zijn. Voor het incident met De Vries kwam Verstappen dan ook naar binnen, maar dat bleek de verkeerde keuze te zijn. Een paar seconden later was de safetycar op de baan en konden Pérez en Leclerc profiteren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws