Wolff belooft meer: 'We hebben vandaag slechts met de auto geflirt' Formule 1
Formule 1

Wolff belooft meer: 'We hebben vandaag slechts met de auto geflirt'

Wolff belooft meer: 'We hebben vandaag slechts met de auto geflirt'

Toto Wolff reageerde bijzonder trots op de podiumplek van Lewis Hamilton in Groot-Brittannië. In zijn thuisrace wist de zevenvoudig wereldkampioen het naar het ereschavot te schoppen, en dat is, gezien de vorm van Mercedes, een goed resultaat. Wolff begrijpt dat er dit weekend niet meer in zat, maar ziet dat zijn team stappen zet, en dat stemt hem tevreden.

'Er zat snelheid in de auto, we hadden de pace om deze race te winnen. Dat is zeer bemoedigend', laat hij bij Sky Sports F1 weten na afloop van de Britse Grand Prix. Na de herstart verloor Lewis Hamilton wat momentum, zag zijn teambaas, maar er zijn voldoende positieven mee te nemen uit Silverstone: 'De pace op de harde en mediumbanden lag hoog, en we stuiterden nauwelijks.'

De Mercedes werkte uitstekend op het gladde Britse circuit. Zo goed, zelfs, dat de Oostenrijker meent dat er meer in zat dan die derde plaats van zijn Engelse coureur: 'Zonder safety car had Hamilton waarschijnlijk de race gewonnen. Aan het einde zat Sergio Pérez er te dicht op, en Carlos Sainz trok gewoon bij hem weg. Ik ben vooral blij met dat we mee konden doen in de race. We zaten vlak bij de zege, die zege was al helemaal geweldig geweest voor Hamilton.'

Russell valt uit

George Russell had een minder voortvarende wedstrijd dan Hamilton. De Brit raakte betrokken bij een startincident met Zhou Guanyu, waarna hij de auto stilzette en meteen checkte of zijn Chinese collega ongedeerd was. Zijn Mercedes W13 werd op de takelwagen gezet en daarmee was zijn middag over. 'De reglementen stellen dat als je technische assistentie gekregen hebt, je de race niet mag herstarten', verklaart Wolff.

Desalniettemin kan Mercedes spreken van een succesvol weekend waarin ze een vorm toonden die we van de Duitse renstal in 2022 nog niet gezien hebben. Het doel? 'We willen op eigen kracht races winnen, erbij zitten en met Red Bull en Ferrari vechten.' Is men dan eindelijk verliefd op het nieuwe materiaal? 'Vandaag hebben we slechts voor het eerst met de auto geflirt', grapt Wolff, die denkt dat er nog veel meer in zit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws