Wolff bereid om autoconcept volledig om te gooien: 'We willen Verstappen aanvallen' Formule 1
Formule 1

Wolff bereid om autoconcept volledig om te gooien: 'We willen Verstappen aanvallen'

Wolff bereid om autoconcept volledig om te gooien: 'We willen Verstappen aanvallen'

Mercedes denkt weinig andere keuze te hebben dan haar autoconcept om te gooien voor volgend seizoen. Op Silverstone had de Duitse renstal gehoopt te stralen, maar het was McLaren dat de show stal. Teambaas Toto Wolff ziet in dat het huidige concept niet goed genoeg is en denkt dat zijn team veel zal omgooien om volgend jaar wel de strijd met Red Bull Racing en Max Verstappen aan te kunnen gaan.

Mercedes had alle hoop gevestigd op het circuit van Silverstone, dat de afgelopen jaren werd omgetoverd tot 'Mercedes-land'. Teambaas Wolff had gedacht deze Grand Prix de strijd aan te kunnen gaan met Red Bull, maar die hoop werd geen waarheid. 'Gezien onze prestaties in het verleden hier, had ik gedacht dat dit onze beste kans was om Red Bull een keer te verslaan. Dat bleek niet het geval te zijn. Misschien is er een andere baan waar we het gevecht aan kunnen gaan, aangezien de auto ook qua karakteristieken veel veranderd is', zo citeert Autosport.com de Oostenrijker.

'Ik geloof erin dat we Verstappen nog een keer kunnen verslaan. We hebben een goed team en de beste coureurs. Nu moeten we hen alleen nog een auto geven die meer voorspelbaar is, geen Diva 2.0 die nog gecompliceerder is dan de vorige', zo doelt de teambaas op de wagen van 2017. Om Verstappen en Red Bull te verslaan, moet Mercedes een grote stap voorwaarts zetten. Al langere tijd speelt de gedachte om het concept te veranderen om een dergelijke sprong te kunnen maken. 'Onze upgrades gaan de auto niet fundamenteel veranderen. We zullen zeker wat kleine stapjes maken, maar om Red Bull aan te vallen is meer nodig dan dat.'

'Ogen op volgend jaar'

Of een conceptverandering de gewenste sprong gaat opleveren, is natuurlijk ook niet zeker. Mercedes zal spoedig beslissen of het concept inderdaad op de schop moet. 'We hebben geen keuze, denk ik. Of dat je nu tweede of derde wordt, maakt niet uit. Het gaat erom een kampioenschap te kunnen winnen en dat gaat ons niet lukken dit jaar. Daarom zullen we misschien al eerder de focus op volgend jaar verleggen.' Hierin is het vinden van een juiste balans van groot belang. De regels zullen namelijk niet drastisch veranderen en daarom is alle kennis die dit jaar vergaard kan worden ook bruikbaar voor volgend seizoen. 'We moeten die balans zien te vinden. In ieder geval zetten we alles op alles om volgend seizoen beter voor de dag te komen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws