Wolff geeft titelstrijd niet op: 'We hebben pas het eerste kwart gehad' Formule 1
Formule 1

Wolff geeft titelstrijd niet op: 'We hebben pas het eerste kwart gehad'

Wolff geeft titelstrijd niet op: 'We hebben pas het eerste kwart gehad'

Toto Wolff denkt dat Mercedes nog voldoende kansen heeft om zich terug te knokken in de titelstrijd. De Duitse renstal wist in Miami het resultaat te maximaliseren en nu probeert het team de verzamelde data te kunnen gebruiken om de auto verder te verbeteren. De W13 zal verder getest worden wanneer het op het Circuit de Barcelona-Catalunya verschijnt, aangezien de auto's eerder al op de baan te vinden waren tijdens de testdagen.

In Miami eindigden George Russell en Lewis Hamilton respectievelijk op de vijfde en zesde plek. Meer zat er niet in voor de coureur van Mercedes. 'Met de derde snelste auto onder ons hebben we de maximale punten meegenomen uit Miami', begint Wolff in een persbericht van Mercedes. 'George wist zich uitstekend te herstellen, waarbij hij natuurlijk de hulp had van de safety car. Voor Lewis was de timing van de safety car onfortuinlijk, maar ik weet zeker dat hij tijdens het seizoen ook wat geluk zal krijgen.'

In Miami experimenteerde Mercedes veel met de afstellingen van de auto's. Aankomend weekend kan de renstal haar W13 vergelijken met de auto die ze naar de testdagen In Barcelona brachten. 'Er zit heel veel werk in het begrijpen van de data en verbeteringen op de auto zetten voor Barcelona. Daar gaan we de auto beter begrijpen en hopelijk nog een stap voorwaarts zetten. In basketbaltermen: we hebben nu het eerste kwart gehad. We weten dat wanneer we de data kunnen vertalen naar performance, dat er nog heel veel van de wedstrijd te spelen is.'

Wolff: 'Circuit nooit goed geweest voor inhaalacties'

Met de Grand Prix van Spanje keert het Formule 1-circus weer terug in Europa. Ondanks dat de baan gebruikt kan worden voor het correleren van de data van de testdagen en de data tijdens het Grand Prix-weekend, ziet Wolff nog een klein heikel punt. 'Het circuit zelf is heel erg veelzijdig, dus het test elk onderdeel van de auto. Het is echter nooit een goede baan geweest voor inhaalacties, dus het wordt interessant om te zien hoe de 2022-auto's impact hebben op het spektakel', aldus de Mercedes-teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws