Gasly: 'Het zal me verbazen als we tien keer zoveel inhaalacties zien' Formule 1
Formule 1

Gasly: 'Het zal me verbazen als we tien keer zoveel inhaalacties zien'

Gasly: 'Het zal me verbazen als we tien keer zoveel inhaalacties zien'

Pierre Gasly en Yuki Tsunoda zien het Grand Prix-weekend in Barcelona als een cruciaal weekend. De Formule 1-teams keren deze week terug op het circuit waar de eerste drie testdagen werden verreden, waardoor de verhoudingen tussen de renstallen nu echt duidelijk gaan worden. Gasly voorspelt dat vooral de zaterdag heel belangrijk gaat worden, want het Circuit de Barcelona-Catalunya staat niet bekend om de vele inhaalacties.

Teams kunnen dit weekend hun huidige bolide gaan vergelijken met de auto tijdens de testdagen. Bij AlphaTauri gaan ze ook met een schuin oog kijken naar de concurrentie. 'Het is een heel erg belangrijk weekend, want nu krijgen we een duidelijk beeld van de performance van de verschillende auto's en waar de teams staan in verhouding tot elkaar', zegt Gasly in een persbericht van AlphaTauri. 'We zullen nu een idee krijgen waar iedereen is, vooral in het middenveld. Daar zit het heel dicht bij elkaar.'

De Fransman weet dat de zaterdag hierbij wel de belangrijkste dag zal zijn. De bochten op het Circuit de Barcelona-Catalunya volgen elkaar in rap tempo op, waardoor inhalen vaak lastig is. 'Het is heel erg lastig om in te halen op dit circuit en dat zal dit jaar ook zo zijn, zelfs met de nieuwe auto's. Het zal belangrijk om een goede kwalificatie te hebben, want het zal me verbazen als we ineens tien keer zoveel inhaalacties zien.'

Tsunoda hoopt op ontwikkelingen AlphaTauri

Tsunoda ziet ook dat het weekend in Barcelona cruciaal is voor het team. 'De omstandigheden zullen nu natuurlijk een stuk warmer zijn dan in februari. Daarnaast is het een hele technische baan, dus het wordt een echte test voor de auto. Alle teams kennen dit circuit goed, dus het middenveld zal heel dicht bij elkaar zitten. Ik weet zeker dat we een goed weekend kunnen hebben.' Toch maakt de Japanner ook een pas op de plaats. 'We moeten nog steeds de auto ontwikkelen om consistent goede resultaten te behalen', concludeert Tsunoda.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws