Hamilton wil vaker in grote steden racen om diversteit in F1 te stimuleren Formule 1
Formule 1

Hamilton wil vaker in grote steden racen om diversteit in F1 te stimuleren

Hamilton wil vaker in grote steden racen om diversteit in F1 te stimuleren

Lewis Hamilton hoopt dat de Formule 1 in de komende jaren steeds meer naar grote steden zal trekken. De Mercedes-coureur vindt dat de sport een impact moet hebben op de gemeenschappen in deze steden. De zevenvoudig wereldkampioen vindt de historische circuits nog steeds geweldig, maar vaak is de gemeenschap die rondom deze banen wonen niet divers. Toto Wolff vindt ook dat de sport in de komende jaren een stuk diverser moet worden.

In de afgelopen maanden is er een discussie ontstaan over de circutis waarop de Formule 1 moet rijden. Ondanks dat Hamilton houdt van de historische circuits, vindt hij ook dat er verandering moet komen. 'Ik ben zelf ook een beetje old school', wordt de Brit geciteerd door Motorsport.com. 'Ik houd van de geschiedenis, zeker op bepaalde circuits. Maar hoe ouder ik word, des te meer ik me realiseer dat het om de mensen gaat. Voor ons is het cool om historische circuits te rijden, maar het gaat om de mensen.'

'De fans vormen de kern van onze sport', vervolgt Hamilton. De coureur zet zich al jaren in voor diversiteit binnen de Formule 1. In grote steden kan hij deze boodschap beter overbrengen. 'Als we in steden zijn dan kunnen we echt een impact hebben. Ik houd bijvoorbeeld van de Nürburgring, maar ze hebben daar geen diverse gemeenschap, dus daar zullen we geen impact hebben. In Miami kunnen we wel echt iets bereiken. Ik heb daar heel veel kinderen ontmoet met veel verschillende achtergronden', aldus Hamilton.

Meer diversiteit binnen F1-teams

Toto Wolf vindt ook dat de teams diverser moeten zijn. Volgens de Mercedes-teambaas is dat niet alleen bevorderlijk voor de ondergepresenteerde groepen, maar ook voor de sport zelf. 'De teams willen ook meer diversiteit', wordt de Oostenrijker geciteerd door de Britse tak van GPFans. 'Bij Mercedes willen in de komende jaren bijvoorbeeld een team hebben dat voor tenminste 25 procent bestaat uit mensen uit ondergepresenteerde groepen. We hebben gewoon een diverse groep mensen nodig die praat over de Formule 1', besluit Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws