Wolff heeft nu winnende auto voor Verstappen: 'Moeten dit vaker doen om een goede bestemming te zijn' Formule 1
Formule 1

Wolff heeft nu winnende auto voor Verstappen: 'Moeten dit vaker doen om een goede bestemming te zijn'

Wolff heeft nu winnende auto voor Verstappen: 'Moeten dit vaker doen om een goede bestemming te zijn'

Toto Wolff heeft maandenlang gehengeld naar de diensten van Max Verstappen, maar de afgelopen weken stelde de Oostenrijker zich wat bescheidener op. Wolff besefte dat hij eerst moet zorgen dat Mercedes een winnende auto heeft, voordat het aanspraak kan maken op interesse van absolute topcoureurs. Nu George Russell de Grand Prix van Oostenrijk gewonnen heeft, kreeg hij de vraag dan ook al snel weer voorgeschoteld.

Ook Verstappen en Helmut Marko gaven het al vaker aan: de Nederlander wil in de snelste auto zitten, en zich goed voelen in zijn team. De snelste auto heeft Mercedes nog niet, maar de laatste weekenden klopt de Duitse constructeur steeds vaker aan de deur, met drie podiumplekken in de laatste drie weekenden. Russell bezorgde Mercedes haar eerste Grand Prix-zege sinds Brazilië 2022. 'Ga je vanavond meteen de Verstappens bellen?' klonk dan ook een vraag van de aanwezige geschreven media.

Bescheiden instelling

Wolff kon een lach niet onderdrukken, maar bleef wel realistisch. 'We hebben er wel twee vooraan nodig die crashen om nu te kunnen winnen. Ik denk dat we nog steeds naar onszelf moeten kijken en ons moeten afvragen: wat kunnen we doen om een auto te bouwen, die ook kan winnen als die twee vooraan meedoen?' Met 'die twee' doelt Wolff uiteraard op Verstappen en Lando Norris. Beide coureurs strijden weekend na weekend voor de Grand Prix-zeges. McLaren is zelfs al zeven races op rij in de top twee geëindigd.

Eén zwaluw maakt ook nog geen zomer. 'Bovendien moeten we dit vaker doen, zodat we een goede bestemming worden voor coureurs om naartoe te willen gaan, inclusief Max', vervolgt Wolff. 'Daar zijn we nog niet. Als ik hem was, zou ik zo'n overstap nog niet overwegen', aldus de Mercedes-teambaas.

Bij het Britse Sky Sports F1 liet Wolff echter optekenen dat hij spoedig flinke stappen verwacht te zetten. 'De volgende circuits passen beter bij ons, en dan zouden we meer snelheid moeten hebben. We hebben nu de eerder thuisrace gewonnen', zegt de Oostenrijker, 'en nu gaan we naar de volgende thuisrace.' Mercedes heeft met Russell en Lewis Hamilton twee Britse coureurs.

'Op pure snelheid kwamen we nu vijftien seconden tekort na zeventig ronden. Dat is dus een tiende of twee', berekent Wolff. 'Dat is het gat nu. Soms was het gat veel groter - zeven of acht tienden - maar over de hele stint was het zo'n twee tienden. Het wordt steeds lastiger om tijd te winnen, maar we hebben veel geweldige dingen in de pijplijn. We gaan tot het einde van juli meer introduceren. We gaan zien hoeveel rondetijd we daaruit kunnen halen', sluit Wolff af, die in de komende week dus de laatste stap hoopt te kunnen zetten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws