Wolff in zijn nopjes met progressie Mercedes: 'Het voelt goed om weer mee te doen' Formule 1
Formule 1

Wolff in zijn nopjes met progressie Mercedes: 'Het voelt goed om weer mee te doen'

Wolff in zijn nopjes met progressie Mercedes: 'Het voelt goed om weer mee te doen'

Toto Wolff is erg blij met de stappen die het Formule 1-team van Mercedes de afgelopen races heeft weten te zetten. Met een derde en een vierde plaats in Spanje kopieerde de Duitse renstal het resultaat van twee weken geleden in Canada en deze resultaten laten Wolff zien dat Mercedes de juiste weg in is geslagen met de recente updates.

Met Lewis Hamilton en George Russell op de tweede startrij waren de vooruitzichten voor de race behoorlijk hoopgevend, al stemde het verschil van drie tienden naar poleman Lando Norris Wolff allerminst tevreden. Een dag later bracht Russell het team nog even in vervoering, toen hij richting de eerste bocht na een goede start de leiding overnam, maar die positie moest de Brit echter al na twee ronden weer afstaan aan een bloedsnelle Max Verstappen. Ook Norris zou een maatje te groot voor hem blijken en dankzij een betere strategie zag Russell ook teamgenoot Hamilton nog aan zich voorbijkomen.

Opnieuw moest men zich bij Mercedes tevredenstellen met P3 en P4, maar daar bleek Wolff wat minder moeite mee te hebben dan een dag eerder. 'Er zijn veel positieve dingen die we mee kunnen nemen', begint Wolff bij PlanetF1. 'We hebben de afgelopen races enkele stappen vooruit gezet en het is goed om die hier in Spanje bevestigd te zien worden. We zijn er nog niet helemaal en we moeten nog meer doen om de teams voor ons bij te halen. Desondanks zitten we op het juiste spoor qua ontwikkeling en het voelt goed om weer mee te doen. We hopen dit momentum vast te kunnen houden.'

Wolff genoot daarnaast ook van de agressie van zijn beide coureurs, die de fans op een aantal mooie inhaalacties trakteerden. 'Het was ook fantastisch dat we twee van de mooiste inhaalacties konden doen, die ik in een lange tijd heb gezien', zegt Wolff, die vervolgens onthult op welke acties hij precies doelt. 'George maakte een megastart en remde laat om de leiding te pakken en de inhaalactie van Lewis op (Carlos, red.) Sainz was een moment van geweldig racen en een belangrijk moment voor zijn race', aldus Wolff.

Mooi moment voor Hamilton

Na alle onrust rondom Hamilton en Mercedes, die afgelopen week ontstond nadat een onbekende afzender in een anonieme mail Wolff en het Duitse team ervan beschuldigde Hamilton te saboteren, laat de Mercedes-teambaas weten bijzonder blij te zijn met de podiumplaats van de zevenvoudig wereldkampioen. 'Het is alweer een tijdje geleden dat we van een Grand Prix-podium van Lewis hebben kunnen genieten, dus het was fantastisch om hem daar te zien staan.' De laatste keer dat Hamilton op zondag de weg naar het podium mocht bewandelen dateert immers alweer van de Mexicaanse Grand Prix van vorig jaar oktober. De Brit eindigde dit jaar nog wel een keer als tweede in de sprintrace van China.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws