Wolff wil Verstappen nog altijd overtuigen: 'Laat Horner maar geloven dat Max blijft' Formule 1
Formule 1

Wolff wil Verstappen nog altijd overtuigen: 'Laat Horner maar geloven dat Max blijft'

Wolff wil Verstappen nog altijd overtuigen: 'Laat Horner maar geloven dat Max blijft'

Toto Wolff hoopt nog altijd op de handtekening van Max Verstappen. Na een nieuwe zege van de coureur van Red Bull Racing droomt de teambaas van Mercedes hardop over de komst van de Nederlander. Wolff ziet in ieder geval voldoende progressie bij het team en hoopt in de komende maanden de regerend wereldkampioen te kunnen overtuigen.

De Grand Prix van Spanje leverde het team van Mercedes veel punten en goed nieuws op. De Duitse renstal was al snel in Canada en de hervonden snelheid werd bevestigd op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Lewis Hamilton eindigde uiteindelijk op de derde plek en George Russell viel net buiten het podium, ondanks dat de jonge Brit na de start aan kop lag. 'De auto is verbeterd, maar je kunt zien dat we nog steeds een paar tienden tekortkomen om Norris en Verstappen in te halen. Voor ons was het onmogelijk om met hen te vechten', wordt Wolff geciteerd door Formu1a.uno.

Desondanks heerst de tevredenheid bij de teambaas van Mercedes, die spreekt van een 'solide resultaat'. De tweede podiumplek op rij van de achtvoudig constructeurskampioen is immers een beloning voor al het harde werk achter de schermen. 'Onze correlatie tussen de windtunnel en het circuit werkte twee jaar lang niet goed. Sinds Imola hebben alle kleine updates die we hebben gebracht de balans verbeterd en de W15 een betere auto gemaakt. Het zijn kleine stappen, maar ze maken wel het verschil.'

Weinig vertrouwen richting Oostenrijk

Aankomend weekend staat de Grand Prix van Oostenrijk op het programma. Historisch gezien is dit een goede baan voor het team van Red Bull, maar ook Lando Norris heeft aangegeven dat de Red Bull Ring één van zijn favoriete circuits is. Datzelfde kan niet gezegd worden over Mercedes. 'Ik denk dat Norris en Verstappen snel zullen zijn op alle circuits. Oostenrijk is historisch gezien niet onze beste Grand Prix. Ik weet niet hoe het dit jaar zal gaan.'

Wolff droomt van Verstappen

Gedurende het Grand Prix-weekend wakkerde de discussie over toekomst van Verstappen ook weer aan. De coureur van Red Bull staat tot en met 2028 onder contract bij de Oostenrijkse renstal, maar er gaan geruchten rond dat hij rond aan het kijken is voor de toekomst. Mercedes is immers nog altijd op zoek naar een vervanger voor Hamilton. Kimi Antonelli lijkt de voornaamste kandidaat te zijn om het stoeltje naast Russell te vullen, maar nog niks is zeker.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Wolff wil Verstappen nog altijd overtuigen: 'Laat Horner maar geloven dat Max blijft'
Het is de vraag of er nog serieuze gesprekken volgen tussen Red Bull Racing en Mercedes.

Wolff heeft Verstappen immers ook nog niet uit het hoofd gezet. De Mercedes-teambaas zou de Nederlander maar al te graag toevoegen aan het team. Wolff denkt dan ook niet kansloos te zijn in de strijd om de handtekening van Verstappen. 'Laat Horner maar geloven dat Verstappen zal blijven. We moeten Lewis en George in staat stellen om het seizoen op een hoog niveau af te sluiten en dan zullen we zien of de W15 een auto zal zijn die Max kan overtuigen.'

De Oostenrijker heeft dan ook lof over voor de prestaties van Verstappen. De drievoudig wereldkampioen wist de afgelopen twee races allebei te winnen, maar dat ging zeker niet makkelijk. De RB20 is absoluut niet net zo dominant als zijn voorganger, waardoor de concurrentie nu druk kan uitoefenen op Verstappen. 'Ik denk dat het Max is die de races wint en niet Red Bull. De RB20 is solide, maar Pérez doet het niet goed. Het is Max die het verschil maakt', aldus Wolff.

Heel Mercedes denkt aan Verstappen

Niet alleen Wolff flirt nadrukkelijk met Verstappen, ook Ola Kallenius, de CEO van Mercedes-Benz, wil de Nederlander graag naar Brackley halen. De regerend wereldkampioen mag dan nog een jaartje bij Red Bull blijven, alvorens hij de overstap naar Mercedes maakt. 'Het is onze taak om het beste pakket samen te stellen. De kaarten worden opnieuw geschud in 2026. Dat is ook een kans, dus wie weet? Ik denk dat Max er ook goed uit zou zien in zilver, toch?', aldus Kallenius tegenover de Duitse tak van Sky Sports.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws