Wolff is van mening dat F1 opnieuw naar raceformat moet kijken: 'Het mag niet zo saai zijn' Formule 1
Formule 1

Wolff is van mening dat F1 opnieuw naar raceformat moet kijken: 'Het mag niet zo saai zijn'

Wolff is van mening dat F1 opnieuw naar raceformat moet kijken: 'Het mag niet zo saai zijn'

Toto Wolff is niet te spreken over de saaie race tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan. Volgens de Mercedes-teambaas moet de Formule 1 minder focus leggen op het experimenteren met de raceformats en juist meer focus leggen op het voorkomen van saaie races, zoals in Bakoe. 'Er waren geen inhaalacties, het was niet spannend. Er was nul entertainment', vertelt Wolff bij Motorsport.com.

Er werd veel gepraat over de Grand Prix van Azerbeidzjan en het nieuwe sprintformat dat daar geïntroduceerd zou worden, vooral met de angst dat de sprintrace alle aandacht weg zou halen van de race op zondag. Toch bleek op de dag zelf dat de Grand Prix niet heel spannend werd. Door de huidige generatie auto's is er een te groot verschil tussen de teams, waardoor er niet het soort spektakel wordt geleverd zoals was gehoopt na het introduceren van de nieuwe regels in 2022.

Wolff: 'Er was nul entertainment'

Mercedes-teambaas Wolff is van mening dat het weekend in Bakoe heeft aangetoond dat de Formule 1 opnieuw moet kijken naar de huidige regels. 'Vandaag was totaal niet spannend', had Wolff gezegd na de race op zondag. 'Er waren geen inhaalacties, er was geen entertainment.' De Oostenrijker wil dat de teams samen met de Formule 1-organisatie gaan kijken hoe ze dit probleem kunnen oplossen.

'We moeten sowieso het weekend gaan analyseren aan de hand van de Sprint, wat was positief en wat kunnen we volgende keer achterwege laten. Het gaat uiteindelijk altijd om het racen', legt Wolff uit. 'Formule 1 heeft harde gevechten nodig, zoals tussen George Russell en Max Verstappen. Dat bleef helaas uit op zondag.'

De FIA probeerde dit probleem al enigszins op te lossen door de DRS-zone in te korten. Het idee was dat er daardoor makkelijk ingehaald kon worden, maar tijdens de race bleek dit echter niet zo te zijn. Het lijkt een terugkerend thema in het 2023-seizoen dat inhaalacties steeds lastiger worden. Wolff is duidelijk van mening dat er wat moet veranderen en dat de Formule 1 in moet grijpen. 'We moeten er alles aan doen om een saaie race te voorkomen', aldus Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws