Wolff met nieuw compliment voor Verstappen en goed nieuws voor Antonelli: 'Veelbelovend' Formule 1
Formule 1

Wolff met nieuw compliment voor Verstappen en goed nieuws voor Antonelli: 'Veelbelovend'

Wolff met nieuw compliment voor Verstappen en goed nieuws voor Antonelli: 'Veelbelovend'

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft de conclusie moeten trekken dat zijn coureurs niet tot de favorieten behoren voor de podiumplekken op zaterdag. Wolff wijt dat met name aan de tekortkomingen van de W15 in de snelle, blinde bochten, en voorspelde wie het wel goed gaan doen in de race.

De heren van Mercedes sloten de sessie af op de vierde en negende positie, waarbij George Russell wederom de snelste van de beide Britten was. Daarbij is vooral een belangrijke rol weggelegd voor het vertrouwen in de auto. 'Je kunt zien dat het nu wat beter gaat met het stuiteren van de auto. Als je in deze snelle bochten echter niet het vertrouwen hebt, zal je altijd tekortkomen. Dit is voor ons een zwakte: in bochten zes, zeven, en acht zijn we gewoon niet snel genoeg', weet de Oostenrijker.

Wolff bevestigde bij Sky Sports F1 ook dat de beide coureurs in de laatste vrije training met een verschillende afstelling rondreden. 'Lewis heeft gekozen voor een afstelling met meer downforce, om te zien hoe dat werkt voor hem, en we gaan nu in de teamvergadering kijken wat we als uiteindelijke opstelling zullen kiezen', zegt Wolff. Dat bericht volgt nadat Hamilton zich na de eerste dag beklaagde over de instabiele achterkant van de W15.

Wolff voorspelt de race

De Mercedes-teambaas maakt zich dan ook weinig illusies, als het aankomt op de podiumplekken in de Grand Prix. 'Ik denk niet dat we in het gevecht zitten. Op basis van zijn racesimulatie is Max Verstappen een klasse apart. Ik zou zeggen dat Sergio Pérez en de Ferrari's daarachter komen, en dan is het heel spannend tussen McLaren, Aston Martin, en ons.' Wolff lijkt Verstappen, Pérez, en Charles Leclerc dus als favorieten te zien, al heeft hij het bij Ferrari over beide coureurs, en dus ziet hij ook Oliver Bearman als kanshebber.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Wolff met nieuw compliment voor Verstappen en goed nieuws voor Antonelli: 'Veelbelovend'
Oliver Bearman begon sterk aan zijn weekend.

Desgevraagd gaf Wolff dan ook aan flink onder de indruk te zijn. 'Het startniveau van die jonge jongens is tegenwoordig zo enorm hoog. Het wereldje is tegenwoordig al zo competitief in het karten en in de opstapklasses. Nu zie je, dat je zo'n jongen gewoon uit een Formule 2-auto kan halen en in een Ferrari kan zetten, en dat hij meteen competitief is. Volgens mij had hij bij zijn laatste ronde niet eens de motor volledig opengedraaid.'

Wolff houdt de situatie extra goed in de gaten, omdat Bearman in de Formule 2 de teamgenoot is van Andrea Kimi Antonelli, die overwogen wordt als vervanger van Hamilton in 2025. Antonelli kon zich in het openingsweekend goed meten met Bearman, en dus is het sterke presteren van Bearman goed nieuws voor Antonelli. 'Het is heel indrukwekkend om te zien, en veelbelovend voor de volgende generatie', bevestigt de Oostenrijker, die nog verder inging op Bearman. 'Zo'n coureur komt de Formule 1 in, en je rijdt dan meteen voor Ferrari, dus dat levert een bepaalde druk op. De verwachtingen liggen echter heel laag, en als je die ademruimte krijgt, kunnen dit soort coureurs heel competitief zijn.'

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Pakt Verstappen de poleposition in Saoedi-Arabië? Krijg twee keer je inzet terug bij Jacks. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws