Audi neemt Sauber volledig over, Seidl officieel aangesteld als CEO Formule 1
Formule 1

Audi neemt Sauber volledig over, Seidl officieel aangesteld als CEO

Audi neemt Sauber volledig over, Seidl officieel aangesteld als CEO

Audi heeft vrijdag aan alle speculatie over de Formule 1-toekomst een einde gemaakt. Na wat wijzigingen aan de top werd er getwijfeld of het Duitse merk de F1-plannen wel door wilde zetten, maar Audi heeft via een persbericht bevestigd alle Sauber-aandelen over te nemen. Daarnaast is voormalig McLaren-teambaas Andreas Seidl officieel aangesteld als de CEO van het team.

Het was de afgelopen tijd onrustig bij Audi en na het vertrek van CEO Markus Duesmann, die een groot voorstander van het F1-project is, werd er getwijfeld of Audi het plan om toe te treden tot de Formule 1 nog altijd voort wilde zetten. Bij Stake F1 maakte men zich echter geen zorgen en dat lijkt niet ten onrechte te zijn geweest. Vrijdag maakte Audi namelijk wereldkundig dat de deal met Sauber officieel rond is.

Afgelopen jaar nam Audi al 25 procent van de Sauber-aandelen over en er werd verwacht dat dit in de komende jaren naar 75 procent zou gaan, maar Audi heeft inmiddels laten weten dat het een volledige overname betreft. 'Audi is van plan om honderd procent van de aandelen in Sauber Holding AG over te nemen. Een overeenkomst daarover is inmiddels gesloten met Islero Investments AG, het bedrijf dat een meerderheidsbelang in Sauber had', zo valt in het persbericht te lezen.

Aangezien Audi nog geen meerderheidsbelang had, was het de afgelopen periode afhankelijk van andere aandeelhouders. Daarom heeft het Duitse merk ervoor gekozen voor een volledige overname. 'Audi AG en Volkswagen AG hebben besloten om onze commitment aan de Formule 1 verder te versterken en om de voorbereidingen op het seizoen 2026 te versnellen.'

Seidl officieel aangesteld als CEO

Audi meldt verder dat Oliver Hoffmann de Raad van Bestuur van de Sauber Group aan gaat sturen, terwijl Andreas Seidl, zoals eigenlijk al bekend was, de CEO van het team wordt. De voormalig McLaren-teambaas is blij met de kans. 'Ik bedank Döllner en Hoffmann voor hun vertrouwen en kijk ernaar uit om Audi met een zeer gemotiveerd team naar de Formule 1 te leiden. We hebben een duidelijk stappenplan hoe we competitief willen worden. We hebben ambitieuze doelen. De realisatie ervan is in volle gang en zal verder versneld door de volledige overname van Sauber', aldus Seidl.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Pakt Verstappen de poleposition in Saoedi-Arabië? Krijg twee keer je inzet terug bij Jacks. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws