Wolff op zijn hoede voor spanningen tussen Hamilton en Russell Formule 1
Formule 1

Wolff op zijn hoede voor spanningen tussen Hamilton en Russell

Wolff op zijn hoede voor spanningen tussen Hamilton en Russell

Toto Wolff is blij met de onderlinge relatie tussen Lewis Hamilton en George Russell. Desondanks stelt de teambaas van Mercedes dat dit komt omdat de inzet voor de coureurs niet heel hoog is. De Oostenrijker ziet dat beide rijders in de eerste seizoenshelft samen moesten werken om de auto te verbeteren in plaats van dat ze op de baan konden strijden voor overwinningen. Wolff weet dat de spanning zal groeien als beide rijders kans maken op de wereldtitel.

Het werd aan het begin van het seizoen duidelijk dat de bolide van Mercedes niet sterk genoeg was om mee te doen om de zeges. 'Ik denk dat de auto de grootste tegenstander van George en Lewis was', vertelt Wolff bij de Italiaanse tak van Motorsport.com. 'Niet de teamgenoot of andere coureurs. Dat was zeker een voordeel.' Hierdoor konden beide coureurs samen op zoek naar de oplossingen voor de problemen van Mercedes. 'Ze hebben heel veel verschillende afstellingen geprobeerd om zo belangrijke informatie met elkaar te delen.'

Wolff verwacht spanning tussen Hamilton en Russell

Momenteel is de relatie tussen Hamilton en Russell goed. Eerder was er ook al een goede relatie tussen de zevenvoudig wereldkampioen en Valtteri Bottas, maar er is wel eens flinke onrust geweest tussen coureurs bij Mercedes. Wolff had zijn handen vol aan Hamilton en Nico Rosberg, die op de baan een aantal keer te ver zijn gegaan. De twee coureurs begonnen nog als de beste vrienden aan hun Formule 1-carrières, maar bij Mercedes verzuurde de relatie door de druk van de titelstrijd.

Wolff weet dan ook niet wat er bij Mercedes gaat gebeuren als de rijders de kans krijgen om voor de titel te strijden. De teambaas is van mening dat spanning erbij hoort. 'Ik kan pas een uitspraak doen over het respect tussen onze coureurs als de doelen verlegd worden naar het winnen van races en kampioenschappen. Het is normaal om wat spanning te hebben als de inzet hoog is. Als er echter veel respect is onder elkaar dan zal het nooit te ver gaan', concludeert Wolff.

Wint Max Verstappen zijn tweede wereldtitel? Zet in en krijg 1,08 keer je inzet terug! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws