Wolff verwacht geen neerwaartse spiraal voor Mercedes à la Ferrari en Red Bull Formule 1
Formule 1

Wolff verwacht geen neerwaartse spiraal voor Mercedes à la Ferrari en Red Bull

Wolff verwacht geen neerwaartse spiraal voor Mercedes à la Ferrari en Red Bull

Toto Wolff verwacht dat Mercedes niet in een neerwaartse spiraal terechtkomt na het teleurstellende 2022-seizoen. De Zilverpijlen wisten slechts één Grand Prix te winnen, maar de hoop is gevestigd op een beter 2023-seizoen. Een garantie daarop is er niet, maar Wolff vermoedt niet dat het veel slechter wordt.

De teambaas van Mercedes ziet dat grote wijzigingen binnen het team onnodig zijn. Volgens de Oostenrijker is dat een reden waarom het team niet een lange tijd nodig heeft om te herstellen. Wolff trekt de vergelijking met een situatie bij Ferrari in het verleden. 'Ik bedoel, ze zijn het hele topmanagement en de belangrijkste coureur kwijtgeraakt. Ik denk dat dat iets is waar je het naar terug kunt leiden.'

Red Bull Racing had het daarnaast niet makkelijk vanaf 2014, terwijl de jaren daarvoor gedomineerd werden door het team. 'Bij Red Bull was het een fundamentele situatie dat de reglementen voor de krachtbron van links tot rechts en van boven tot onder veranderden en dat er eigenlijk geen fabrieksdeal was. Het waren dus fundamentele parameters die veranderden', stelt Wolff bij Motorsport.com.

Wolff positief over fundering van Mercedes

Wolff heeft niet het idee dat Mercedes het zo lastig krijgt. 'Maar we kijken ernaar en denken: we kunnen maar beter voorzichtig zijn. We kunnen maar beter voorzichtig zijn, want het seizoen is in een oogwenk voorbij gegaan. En dat kunnen we niet laten gebeuren, om terug te blikken op het volgende seizoen en dat daarna, doelt hij op mogelijk teleurstellende jaren als Mercedes niet oppast.

Bekijk hier de beste wedtips voor het WK voetbal! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws