Verstappen leefde mee met Ferrari na moeilijke fase: 'Maar natuurlijk wel goed voor ons' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen leefde mee met Ferrari na moeilijke fase: 'Maar natuurlijk wel goed voor ons'

Verstappen leefde mee met Ferrari na moeilijke fase: 'Maar natuurlijk wel goed voor ons'

Max Verstappen laat weten dat hij halverwege het seizoen wel meeleefde met Ferrari toen het Italiaanse team meerdere moeilijke wedstrijden en een aantal uitvalbeurten kende. Heel lang kon de Red Bull Racing-coureur er echter niet mee zitten, want het zorgde er uiteindelijk wel voor dat de Nederlander in Suzuka zijn tweede wereldtitel in de Formule 1 al kon vieren.

Aan het begin van het seizoen zag het ernaar uit dat Verstappen een zware dobber zou hebben aan de combinatie Ferrari en Charles Leclerc. Na drie races keek de coureur van Red Bull, mede door uitvalbeurten in Bahrein en Australië, al tegen een achterstand van 46 punten aan op zijn Monegaskische rivaal. Ferrari wist het momentum, gelukkig voor Verstappen, echter niet lang vast te houden. 'Het begon heel erg goed en heel sterk bij Ferrari', vertelt Verstappen aan Viaplay. 'In het midden van het seizoen hadden ze vervolgens meerdere moeilijke wedstrijden en uitvalbeurten.'


Deze moeilijke wedstrijden en uitvalbeurten hebben er mede voor gezorgd dat Verstappen de wereldtitel al in Suzuka kon veiligstellen. De 25-jarige Nederlander kon er natuurlijk niet heel erg mee zitten, maar gaf aan wel met Ferrari mee te hebben gevoeld. 'Het is natuurlijk niet leuk om te zien voor hen. Je leeft wel met ze mee, maar uiteindelijk was het wel goed voor ons. Helemaal omdat we geen goed begin hadden. De druk blijft er dan bij hen op staan en bij ons steeds minder. Dan blijf je als team wel in een goede flow zitten.'

Verstappen: 'Frankrijk was kantelpunt'

Voorafgaand aan de Grand Prix van Frankrijk had Verstappen inmiddels zijn achterstand al omgebogen in een voorsprong. Leclerc had door zijn zege in Oostenrijk het verschil weer teruggebracht tot 38 punten, maar na de crash van de Monegask tijdens de Grand Prix van Frankrijk wist Verstappen eigenlijk al wel dat hij zijn wereldtitel zou prolongeren. 'Vanaf dat moment wist ik wel dat het binnen was. Als we geen pech zouden hebben, dan zou het goedkomen. Het was toen al best een groot gat. Ik wist toen al dat we het niet meer weg zouden geven en vanaf dat moment is het ook eigenlijk alleen maar beter gegaan', besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws