Wolff vreest loodzware inhaalrace voor Hamilton: 'Bijna niets werkt hier' Formule 1
Formule 1

Wolff vreest loodzware inhaalrace voor Hamilton: 'Bijna niets werkt hier'

Wolff vreest loodzware inhaalrace voor Hamilton: 'Bijna niets werkt hier'

Toto Wolff maakt zich zorgen om de Grand Prix van Turkije van Lewis Hamilton. De zevenvoudig wereldkampioen incasseerde een gridstraf van tien plekken, wat hem tot een inhaalrace veroordeeld heeft. Niet ideaal dat dat nou net op Istanbul Park moet gebeuren, stelt de Mercedes-teambaas, want op het Turkse asfalt zijn de inhaalmogelijkheden zeer beperkt.

Wolff opent zijn verhaal bij Sky Sports met een analyse van het weekend van zijn tweede coureur, Valtteri Bottas: 'Valtteri maakt zeker een goede kans vandaag, maar ook morgen in de race.' De Fin heeft een nieuwe motor in zijn W12 liggen en heeft het materiaal om te strijden voor poleposition. Wel mist hij vorm vergeleken met zijn afgelopen jaren voor Mercedes in de F1.

Wolff bezorgd over Hamilton

Over Hamiltons race is Wolff een stuk bezorgder: 'Hamilton, die start vanaf de tiende plaats, dat is natuurlijk een totaal anders verhaal. Inhalen gaat hier niet zomaar.' De Brit wordt tien plaatsen teruggezet. Weet hij zijn Mercedes op zaterdag op poleposition te zetten dan start hij dus vanaf de elfde plek. Haalt hij poleposition niet dan wordt het dus nóg een lastigere middag voor hem.

Wolff en Mercedes keken tijdens de eerste vrije trainingen al een beetje naar waar inhalen mogelijk zou zijn voor de titelkandidaat, en kwamen tot een pijnlijke conclusie: 'We zagen dat gisteren in de longruns ook, bijna niets werkt hier. We gaan zien hoe dat uitpakt.' Mocht Max Verstappen als eerste eindigen, dan neemt hij hoe dan ook de WK-leiding weer over van zijn rivaal.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws