Wolff verwacht geen herhaling van 2016 na aantrekken Russell Formule 1
Formule 1

Wolff verwacht geen herhaling van 2016 na aantrekken Russell

Wolff verwacht geen herhaling van 2016 na aantrekken Russell

Toto Wolff verwacht geen Nico Rosberg-taferelen in de samenwerking tussen Lewis Hamilton en George Russell. Russell zal in 2022 toetreden tot het team en moet in zijn eerste jaar Hamilton het vuur aan de schenen leggen, zonder de onderlinge concurrentie te hevig te maken. Wolff, die Rosberg en Hamilton in 2016 niet uit elkaars haren wist te houden, verwacht dat dit hem volgend jaar wel zal lukken.

'Ik geloof dat we dit als team nu veel beter aankunnen dan toen', stelt hij overtuigend wanneer de Duitse tak van Motorsport.com hem er naar vraagt. 'Toen was het een scenario dat wij nog niet ervaren hadden', geeft hij toe. Zodoende wist Mercedes ook niet precies hoe ze aanvaringen tussen de twee kemphanen moesten voorkomen. Het resulteerde in Spanje in een crash tussen de coureurs die Max Verstappen-fans nog in het geheugen gegrift staat.

Wolff verklaart waarom hij geen Rosberg-taferelen verwacht als de heren eenmaal plaatsgenomen hebben naast elkaar: 'De dynamiek tussen Russell en Hamilton zal totaal anders zijn. Je hebt de meester en de leerling, ik denk dat deze rolverdeling voor beiden duidelijk zal zijn.' Met name het verschil in ervaring zal doorslaggevend zijn in het bedaren van beide mannen, hoewel Russell na drie jaar vertoeven bij Williams gretig zal zijn naar zijn eerste Grand Prix-overwinning.

Wolff: 'Escalatie tussen Hamilton en Rosberg is mijzelf te verwijten'

Gaat Mercedes voorafgaand aan het 2022-seizoen al een stokje steken voor de concurrentie tussen de twee heren? Dat niet, onthult hij: 'We hebben de onderlinge strijd tussen coureurs altijd toegestaan. We gaan ervan uit dat Russell gas geeft en zijn pace toont. Tegelijkertijd verwachten we dat het team goed presteert.' De belangen van het team moeten bij beide coureurs dan ook duidelijk in het hoofd geprent staan.

In 2016 was dit immers niet het geval. Hamilton en Rosberg gingen beiden voor eigen geluk en meer dan eens resulteerde dat in schade bij de Duitser, de Brit, of beiden. 'Dat is mijzelf te verwijten', vindt Wolff over de escalatie tussen de twee Mercedes-coureurs in dat jaar. 'Ik was toen echter nog vrij nieuw in de rol als teambaas. Misschien hebben we destijds niet hard genoeg opgetreden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws